Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Škoda každého člověka. Já bych se kvůli podnikání nezastřelil. Mě teď třeba otravuje stavební úřad. To přijdete na úřad a oni si melou svoje, mě k tomu vůbec nepotřebují. Nejhorší v tomto státě jsou soudy. Arogance, neschopnost. Dělají si co chtějí. Mají neomezenou moc, budou soudit až do konce života, mizerného soudce se nezbavíte, nemají jakoukoliv odpovědnost, špatné rozsudky nelze opravit.

0 0
možnosti
PK

Jako v tom článku autor mele páté přes deváté a ukončuje to naprostým logickým lapsem. Primárním viníkem druhotné platební neschopnosti je ten KDO tomu chudákovi nezaplatil (nikoliv stát jak nám autor podsouvá). Ano právní prostředí je u nás chaotické což vina státu je, ale opět to nijak neexculpuje ty neplatiče. O výšce daní je možné diskutovat, ale opět to nemá žádnou relevanci s tím že mu prostě lidé neplatili za služby. A poslední odstavec je úplně mimo protože neexistuje žádná souvislost mezi sociálním státem a druhotnou platební neschopností - ta může být jak ve státe sociálním tak státem kde se na sociální opaření peníze nedávají.  Autor (zjevně pravicový) si jen chtěl kopnout do politických odpůrců (levice) a dost podle k tomu použil smrt zjevně dobrého člověka kterého použil jako emoční páku k nátlaku na čtenáře.

0 2
možnosti
VJ

Nebyl to náhodou Jirka Lev Paroubek? V jeho blízkosti nejsou zbraně žádnou výjimkou.

0 1
možnosti
JH

J13a15n 46H76u15r43k60a

7. 12. 2013 18:24

ano,a stát hledá kde by ještě přiškrtil obyvatelstvo na poplatcích ale že ze čtyř milionů exekucí (z 83 procent uměle neoprávněně vytvořených) za tři roky žijí exekutorské mafie na věčné časy tedy stát nemá šanci dostat z takto postižených lidí doživotně ani korunu když je vysává exekutorská pavoučí loby je opravdu jen těžko pochopitelné chování ...všude v civilizovaných zemích ne v Zlodějinenažrastánu mají finanční policii která se stará aby dlužník plnil státní kasu a ne cizí darmožrouty i s příbuzenstvem ale hlavně aby mu zůstalo důstojné životní minimum a ne jako u nás sebrat i to co nemáte nejlépe i od příbuzných, kamarádů atd.

1 0
možnosti
VJ

Na druhou stranu jsme to my voliči, kdo si zvolil takové zástupce, kteří tento stav dopustili. Potažmo si za to co nám vládne můžeme fakt jen a jen sami a jsme to mi, kdo tomu u voleb nevystavil stopku. Kdo dal 20% hlasů ČSSD, kdo komunistům, kdo TOP09, kdo ODS? Všichni tam byli posledních 20 let a tento stav vědomě způsobili. A pořád se najde nějakých 70% lidí, kteří je volí. Očividně to většině občanů tohoto státu nevadí nebo jsou úplně vymaštěný. Bohužel když člověk slyší ty nářky, tak asi to druhé bude pravděpodobnější. :P

0 0
možnosti
JS

Jak je vidět, tak neviditelná ruka trhu všechno nevyřeší. Svoboda podnikání je hezká věc, ale taky tu musí fungovat nějaká pravidla a vymahatelnost práva.

1 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste ještě připomenout svého času prohlášení "vládních socanských odborníků",  že  neúspěšní živnostníci, kteří nedokáží platit daně, tak ať jdou raději od toho! Protože stejně parazitují na pracujícím lidu .... ;-(Rv

2 0
možnosti
Foto

Nechci se autora článku nějak dotknout, ale Jirka si za to tak trochu mohl sám, když to nechal dojít takto daleko. Měl to začít řešit včas. Byl jsem v podobné situaci, zarazil jsem tedy plošně platby na faktury pro všechny zákazníky, většina to pochopila byla ochotna platit předem nebo v hotovosti. To mi poskytlo čas na umoření dluhů, zejména platby DPH. Na finančáku jsem si bez větších obtíží dohodl splátkový kalendář, aby na mě neposlali exekutora. Není to žádné drama, úředníci mají poměrně velký prostor pro individuální rozhodování a byli jsme dobmluveni ústně za pár minut, pak jsem jen podespsal zápis z jednání, kde jsem se zavázal do kdy dluh splatím, to není těžké spočítat z aktuálního obratu firmy tak, aby to nebylo likvidační. Nedobytné pohledávky jsem postoupil vymahačské firmě a postupně se mi v relativně krátké době vrátilo něco málo přes 50%, což není tak zlé. Dnes už zase mohu dávat zákazníkům faktury, jen si trochu více hlídám, komu ano a komu ne..

3 2
možnosti
JH

J59a70n 12H13o57r50a

6. 12. 2013 21:21

Asi jste měl na vymahačskou firmu štěstí, já jsem jich vyzkoušel nejméně pět s téměř nulovým výsledkem. Mohl by jste ji  zde třeba zveřejnit?

3 0
možnosti
MH

Udělal chybu, že se zastřelil sám. Měl s sebou vzít někoho, kdo mu ten osud připravil a tím pomoci světu alespoň od jednoho šmejda, který zase povyroste, protože si bude myslet, že je naprosto beztrestný. Škoda, když už to udělal, věčná škoda...

1 0
možnosti
PH

Takže problém není v těch, kdo neplatí, ale v dph?

1 1
možnosti

5. 12. 2013 14:38

Nevim jak v CR ale v normalnim podvojnem ucetnictvi se pohledavky v zisku nevykazuji, tudiz by se z nich platit dane nemely. Jinak je to s DPH.

0 1
možnosti
PS

P68e13t48r 83S10o58k14o20l

5. 12. 2013 21:08

DPH je daň.

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz