Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P30e90t91r 52H96á17l10a

8. 11. 2013 14:32

Největší chybou je, že se neustále plácáme někde mezi loupežemi dělanými státem (socialismus) a loupežemi dělanými soukromníky (zahnívající kapitalismus). 

Řešení je ale jiné - je jím tržní hospodářství. Svoboda.

2 2
možnosti
Foto

Pane Hála, tržní hospodářství a svoboda ruku v ruce tvoří kapitalismus. Soukromník řádné loupeře nedělá. Soukromník si nechá od Vás za svou službu zaplatit. Pokud máte pocit, že je to moc, službu prostě nepřimete. Vydělávat na druhých je naprosto regulérní a jen výplachy mozků za socialismu nás měly naučit myšlenkám o zahnívajícím kapitalismu a zlodějských soukromnících. Socialisti všech tváří (včetně komunistických) se o takový výplach snaží neustále...

0 0
možnosti
Foto

Tedy, sousedčiny veliké kozy mě také strašlivě rozčilují, ale to se jen směji. ;-D

Nepochybně: když se řízení společnosti ujme grupa, která pociťuje právo, že úspěchy je nutné trestat a neúspěchy centrálně odměňovat, ocitáme se ve zvráceném světě nelogiky. Matematik na takový princip nemůže přistoupit, protože jakmile se zpochybní, že 1 + 1 jsou dvě, pak se stejná logika promítá i do následných výpočtů. Výsledkem je nesmysl.

Takže souhlas, Karle. R^

7 1
možnosti
Foto

K49a22r95e94l 47R33a37d92a

8. 11. 2013 11:36

Hledáte nepřítele na špatném místě. Hlavním morem dnešního světa jsou nenasytné nadnárodní korporace a banky. Ty vytvářejí davy chudých, zadlužených, závislých na státní podpoře. A za to vyžadují poslušnost. Od konce studené války se svět velmi rychle změnil. Hodně lidem ta změna ještě nedošla.

5 4
možnosti
Foto

Vycházející ovšem ze stejného principu...

1 1
možnosti
MK

Mluvíte mi z duše. Karma R^

2 1
možnosti
Foto

Mám pocit, že tendence k "sociálnímu" státu se začaly projevovat až jako protipól vzniku "socialistického bloku", aby zmírnily napětí v bloku opačném a nadšené vzhlížení k socialismu jako takovému :) Dnes už "socialistický blok" ofc cca dvě desítky let neexistuje, tedy není zdánlivě ... reálný důvod k soutěži "v sociálnosti života" ...neexistuje :)

0 0
možnosti
JR

J71a26n 92R85á74ž

8. 11. 2013 8:48

Karma. Každý článek burcujicí proti všem formám socialismu je dobrý počin.

Mám jednu připomínku: KSČM i ČSSD jsou, dle mne, prostě normální LEVICOVÉ strany,které se ve svých programech rozhazovaní peněz sebraných těm odpovědnějšim moc neliši. Jen ČSSD je chce brát pomocí daní a KSČM znárodněním. Ale princip je stejný. Extrémní levicí je Leninský komunismus a Nacionální socialismus (fašismus), popřípadě anarchistický ekologismus.

6 1
možnosti
Foto

V něčem máte v článku pravdu, ale že by kapitalismus byl nejlepším programem v boji proti chudobě, tak to ani náhodou. A to platí pro oba jeho druhy, pro ten kure.ský i pro ten kure.štější...

1 15
možnosti
KN

Možná by bylo lepší mu myšlenku formulovat jako "svoboda je nelepší program proti chudobě".

Je to sice stejné, ale kapitalismus je vnímán jako špatný. Proto je možná lepší mluvit o svobodě.

2 1
možnosti
JV

J75a76n 23V68l69č70e15k

8. 11. 2013 7:55

Ano, jinak než krachem to skončit nemůže. Karma.

11 1
možnosti
Foto

Neda se nesouhlasit. KarmaR^

9 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz