Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně se líbí jak se tady ve východní Evropě potácíme od modly soudružské vzájemnosti po modlu nejnižších daní a nulového státu, pěkně od extrému k extrému. V obou systémech je/byla pak západní Evropa označována za tu špatnou (dříve kapitalisticky prohnilou, dnes socialisticky zhýralou) a my za ty, kteří mají rozum. Přitom jedny z mála funkčních systému na světě jsou právě v západní či severní Evropě, kde sice mají právě vysoký stupeň přerozdělování, ale obrovskou přidanou hodnotu v podobě investic společnosti do vzdělání, technologií, vědy výzkumu a nízkou toleranci korupce. Mantra, že korupce souvisí se stupňem přerozdělování padá při pohledu na skandinávské státy stejně jako při pohledu třeba na Afriku, malé slabé státy s malým stupňem přerozdělování a obrovským stupněm korupce, kde ti nejmocnější ovládají nejen přerozdělování směšných zakázek, ale hlavně spravedlnosti skrze soudy a snadno za peníze kriminalizují bezmocné a nepohodlné jako na běžícím pásu. Právě slabý stát a korupce v oblasti práva spravedlnosti daleko více dopadá na svobodu a práva jednotlivce.

0 4
možnosti

Stále to samé. Vzývání všeobjímajícího státu, který všechno ví nejlíp.:-/

3 0
možnosti

J82i76ř67í 71H25o68l30ý

17. 9. 2013 15:24

Jediné co by pomohlo je po volbách zavřít každého co před volbami něco slíbil a nedodržel.

Alespoň na 5 let.

3 1
možnosti

Karma! Perfektní článekR^

2 1
možnosti
Foto

J67a12n 91R38ý23z34n87a96r

17. 9. 2013 13:36

Velice trefný popis situace.  ....

R^

3 0
možnosti

Jako samostatný, svobodomyslný, nezávislý, vzdělaný a racionálně uvažující jedinec říkám, že neviditelné ruce se nedá věřit a že sociální smír má své opodstatnění (do určité míry), o čemž nás může poučit historie zemí, kde se na sociální smír kašlalo.

Na druhou stranu, zbytečná byrokracie a přerozdělování pro přerozdělování taky není nic dobrého.

1 2
možnosti

Sociální smír nelze naplňovat, zuří-li třídní boj východoevropské levice.:-/

1 1
možnosti

pocet hlasu nad 1 pridelovat dle vyse odvodu zalacenych fyzickou osobou za obdobi od poslednich voleb. kdo plati, necht ma vetsi moznost rozhodovat co se s jeho prostredky deje.

2 1
možnosti

majetek neznamena moralku (casto spise naopak) a chudoba cti netrati.

0 2
možnosti

Hmmm, docela trefný článek. R^

1 0
možnosti

Autor - k naší smlůle - má víc pravdy než si připouští. Jenže těch bláhů je mnoho a o tom to všechno je. Autor odvedl dobrou práci a má karmu!

2 0
možnosti
Foto

R^. Velmi pěkně popsaná politická situace. Bohužel se ale musím stydět za naše spoluobčany kteří volí strany, které se dostaly do parlamentu!!! Bez vyjímky! ;-(

8 0
možnosti
Foto

Ale když budete volit strany, které se nedostanou do parlamentu, stejně budou rozhodovat ty, které se tam dostanou. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz