Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Socialisté, včetně těch umě zamaskovaných pod pláštíkem pravice,  např. Petr Nečas, si totiž myslí, že  kromě  výroby, obchodu a produkce služeb, je tu ještě jeden zdroj bohatství a to je  přerozdělení.   Možná, že jim tu naivitu podsouvám, třeba to ví, že to tak není a jde jim opravdu jen o tu moc nad tak ohromným bohatstvím, se kterým mohou disponovat,   ale dovedou tím velmi dobře podvést lidi.  Lidé si dnes opravdu myslí, že to co jim stát poskytuje formou veřejných statků, by jim nikdo jiný neposkytl.  Lidé si opravdu myslí, že je správné aby stát olupoval ty co umí uspokojit potřeby co největšího počtu lidí a tím se stali úspěšnými.  Dokud si tohle budou lidé myslet, éra Nečasů, Kalousků, Sobotků, Filipů a jiných  sociálních inženýrů bude trvat.    Ale máte pravdu v tom, že jednou jim ty peníze dojdou.  Problém je ten, že z nás všech udělají žebráky ,  kterým ale nikdo žádnou almužnu nedá, protože nebude kdo by jim ji dal. Zchudlí budeme všichni.  Vlastně všichni ne, bohatství se pomalu přesouvá k 2% těch nejbohatších.

8 3
možnosti

Co si Petr Nečas myslí, ví zřejmě jen 2 lidé na světě .... p.Kšír a p.Nečas.

Skromnost nade vše.

To, co současná vláda prováděla a provádí ukazuje spíš na to, že je si dobře vědoma čí zájmy musí prosazovat a na koho kašlat. A jestli ji něco zajímá na přerozdělování, tak jedině kolik se z toho cestou může vytratit do kapes politiků a politických stran.

Dohlíží na zájmy zahraničních investorů (cca 75%) i tuzemských investorů. K tomu je třeba nezvyšovat a pokud možno snižovat firemní daně a odvody.

Stejně tak je třeba ohlídat zájmy lidí s vysokým příjmem, takže rozhodně lineární daň a nikdy daň progresivní. Kuriozitou a ve světě nevídanou raritou je daň z příjmu, která je díky zastropování s ní spojených plateb degresivní. To opravdu nikde jinde nemají.

No a protože nějak je třeba státní rozpočet naplnit - státní správa, justice, infrastruktura dopravní i jiná, školství, věda nejsou zdarma - tak co už jedině zbývá je zdanit spotřebu a nechat tak úlevy pro firmy a bohaté zaplatit ty chudé. Nemohu říct, že by mě to nadchlo, ale chápu, proč to vláda dělá, pokud se chce svým šéfům zavděčit. V oblasti ekonomiky bych M.Thatcherovou radši necitoval, ač v jiných oblastech zásluhy má a značné. Ta její pitomost - jediná rovná daň - která měla kecy o spravedlnosti zastřít, že aby nevypadly příjmy rozpočtu, musela by se DPH dostat na 30-35%, jí zaslouženě spolu s daní z hlavy zlomila vaz - politický. I tady u nás našla řadu stoupenců (viz Kalouskova stovka) a náš nedávný p.prezidentoa řadě z jejích ekonomických názorů vážně uvažoval.

0 4
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz