Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Spoločnosť by bola oveľa lepšie, ak by platili 2 pravidlá:

- každý zamestnanec štátnej správy by sa  aspoň 1 až 3 roky (podľa výšky funkcie) musel aspoň rok živiť ako podnikateľ. Ale ako podnikateľ, ktorý nezarába na štátnych zakázkach, ale musí plávať v trhovom prostredí

- do vrcholnej politiky by mohli ísť len ľudia, ktorí dokázali úspešne vybudovať a riadiť firmu či firmičku (aj keď len s 1 zamestnancom), ktorej biznis by sa netočil okolo štátnych objednávok.

Keď sa niekomu zdá podnikanie také jednoduché a zlodejské, nech si zriadi vlastnú živnosť. Nie je nič jednoduchšie. Ráno vstanem, obehnem 2 úrady a na obed už môžem byť podnikateľom. Keď to niekomu poviem, hneď si nájde 10 výhovoriek - nemám peniaze, nemám myšlienku, nemám kontakt a známosti, atď. atď.

PODNIKANIE NIE JE PRIMÁRNE O ZAROBENÝCH PENIAZOCH, ALE O ŽIVOTNEJ FILOZOFII. Aby sa zo zamestnanca stal klasický podnikateľ (za toho nepovažujem niekoho, kto je napojený na štátne kšefty ani toho, kto živnosť prevádzkuje ako švarc systém - to je len zamestnanec pracujúci na živnosť), musí si najskôr urobiť poriadok a inventúru vo svojej hlave a zmeniť vnímanie sveta okolo seba. Bez toho to nejde. Aj preto podľa štatistík do 5 rokoch skončí 90% začínajúcich podnikateľov.

6 1
možnosti
Foto

Máte pravdu pane Kostelanský, ale někteří to ne a ne pochopit a budou ze své neschopnosti vinit druhé.

4 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz