Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

No co, ta dnesni svobodna, demokraticka, pravdolaskava a humanni vlada, kterou jsme si vydupali/vycinkali v 1989 jenom vymyslela PERPETUM MOBILE. Sklizime plody sveho jednani . . .

2 3
možnosti
Foto

Nechce se mi číst diskusi, jestli už to někdo dříve nenapsal. Ale daň z daně platíme ze zdravotních a sociálních odvodů (záměrně nepíšu pojištění). Zavedli ji kryptosocialisté Kalousek s Topolánkem.

13 3
možnosti
OD

O85t10a15k18a22r 51D14e30y36l

5. 12. 2012 19:42

No, to byl takový úhyb- slib 15% daň z příjmu před volbami, po volbách- sakra ,málo vyberem- tak superhrubá mzda!

6 0
možnosti
VC

V12i24t 38C19h24a72l74u75p39a

5. 12. 2012 12:16

No co dodat? Hlavně, že máme vládu, která to opravdu myslí se snižováním státního dluhu dobře....:-P

8 0
možnosti
KV

Státní dluh ale nemůže umřít hlady, ani nemůže skončit pod mostem... :-/

0 0
možnosti
VM

Co dodat. Nejsem kompetentní hodnotit, jestli je známka daň nebo ne. Všechno ostatní v článku je svatá pravda a je na nás, jak dlouho si necháme kálet na hlavu, než vyjdeme znovu do ulic.

12 2
možnosti
Foto

Vyjdeme do ulic, projdeme se, zařveme  a.. ? Nic... Budou se nám z kanceláří poslaneckých jen chechtat přes TV obrazovky...

9 2
možnosti
KV

Co je vlastně v případě dálniční známky tou přidanou hodnotou za kterou máme zaplatit 300 Kč?

13 0
možnosti
MM

Dálniční známka není a nebude silniční daň. Je to poplatek za užívání dálnic, který je v různých zemích řešen různě a všude, kde se za dálnice platí, zdaněn, jako extra služba. Ne daň. Srovnání s chlebem je demagogie a lež, protože po dálnicích nemusíme jezdit, můžeme jezdit po silnicích vedle. Nemáme na výběr buď dálnice nebo smrt. Je to spíš výběr buď kaviár nebo točeňák.

11 10
možnosti
MM

p.s. - stačí si představit, že by naše dálnice byly zpoplatněny jiným způsobem, za kilometr ... a položit si otázku, byla by daň nebo ne. Nebo by Křížové a jiní bojovníci se socialismem požadovali tady VÝJIMKU aby to měli zadarmiko bez daně.

4 6
možnosti
PS

Kalouskova superhrubá mzda je také daň z daně.

1 1
možnosti
MP

Můžete to vysvětlit?

1) Superhrubá mzda je mzda, která ještě neprošla žádným zdaněním, neboli jde o celkový součet nákladů na plat zaměstnance. Jelikož jde o dosud nedaněnou částku, nemůže být žádnou daní.

2) Co je na superhrubé mzdě Kalouskovo? Ta existovala před ním a bude existovat i po něm. Kalousek ji nezavedl, pouze zavedl její zveřejnění na výplatních páskách, možná nějaký jiný způsob danění, ale i před Kalouskem se mzda danila dvakrát – jak na straně zaměstnavatele (odvody), tak na straně zaměstnance (další daně).

6 0
možnosti
Foto

nejezdím po dálnicích a nekupuji ten nalepovací nesmysl .....

1 10
možnosti
MP

No a co? Já taky nejezdím po dálnici, protože nemám auto, ale to ještě neznamená, že by autor neměl pravdu; má, přinejmenším má můj plný souhlas.

23 1
možnosti
JK

Daň z daně ?  Tu přece platíme už dávno ! :-/

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz