Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P26e12t93r 77U57g30r28i78n

6. 12. 2012 9:04

Osobně nemám problém platit daň z daně, když stát funguje tak jak má. Toto ale není případ našeho kocourkova! Poslední dobou mám spíše pocit, že podnikání a tvoření hodnot je jako překážkový běh, kde ty překážky jsou už dost blízko u sebe a vytváří je především stát. Klacík za klacíkem hezky pod nohy, to je strategie tohoto státu. A když už se nakonec podaří protnout cílovou pásku, stojí tam berní úředník a nechá Vám jen propocené trenky. Jsem ještě mladý s vysokoškolským vzděláním a mám deset let praxe. Tedy jsem ideální dojná kráva pro stát. Nicméně poslední půl rok vážně uvažuji o tom, že odsud odejdu s tím, že si stát podojí za mě třeba toho důchodce. Nejsem asociál, ale vše má své meze a ten kdo to nepochopí, narazí! Platilo to vždy a bude to platit i v budoucnu. Tedy jen ať si ti nahoře dělají co chtějí, osobně se podle toho vždy nějak zařídím. ;-)

6 0
možnosti
JN

Jetšě bych přitvrdil. Až vám uloží policista pokutu 1000,- Kč, tak budete muset automatick doplatit i DPH z této pokuty, takže zaplatíte 1200,-

Daně na vás! ;-D

7 0
možnosti
RM

a z úplatku taky?

4 0
možnosti
JP

J34o11s92e65f 35P32o39t23r

5. 12. 2012 23:01

Lidi jsou nešťatstní, nespokojení, připadají si bez perspektivy, bez budoucnosti a očekávají něco co musí přijít, nějaké povstání, defenestraci, revoluci, která jim dá štěstí perspektivu a budoucnost.

Nejfantastičtější je, že za tuto existenciální nešťastnost obviňují nejen vládu, ale přímo Nečase a Kalouska. neuvědomují si, že stav hospodářství každé země je výsledkem všech vlád předtím, současná vláda to zase tak neovlivní.

Krade se a podplácí se - ale to od místních, přes okresní, krajské až k vládním strukturám - tedy kradou ti, kdo mají přístup ke zdrojům, ostatní mluví o zklamaných nadějích a přikrádají si v obchodech - v tom jsme na špici v Evropě.

Není ten zakopaný pes spíš v tom, že představy lidí jsou náročné, že současná vláda je nemůže naplnit, ale že to nedokáže  ani  budoucí socialistická vláda ?

Není to spíš v tom, že nám chybí idea a že potácíme v bezbřehé nejistotě liberálně-ateistického životního názoru jako potomci  komunisticko-ateistického dědictví ?

4 3
možnosti
JP

J85o60s37e43f 44P69o48t49r

5. 12. 2012 20:26

pane Kříži,

myslím, že byste se měl mírnit, naše zem není schudlá, naopak, kdo se trochu snaží tak solidně žije. pokud vy se vyhýbáte práci, popřídadě chlastáte, nebo hrajete automaty, tak asi jste na tom bídně ale ani  máte právo tak vulgárně nadávat.

Jinak jsem přesvědčen, že si zasloužíte žít v době reálného socialismu, za dvě hodiny po uveřejnění takového čláku byste přes STB zahučel do basy s několikaletým pobytem.,

5 15
možnosti
LM

A teď ještě tu o červené karkulce - ta, jak se tu všichni mají dobře a pokud ne, tak jsou nefakčenka, alkoholici či gambleři už je docela ohraná.

A nějaký jiný argument než ten bu bu bu komunisti, za těch to bylo / by to bylo ještě horší by jste už taky mohli vymyslet, obávám se že toto už dlouho nebude stačit. Vím, poslední dobou je ještě módní jejich srovnávání s Hitlerem, ale to taky nemůže brát vážně nikdo s alespoň průměrným IQ.

A pozor, to nejsem komunista! Jen mi vadí tady to neuvěřitelné tupé lhaní a omlouváním veškerého bordelu stále tím stejným, navíc s tím, že nynější nehorázné chování našich "elit" je ta hlavní věc, co KSČM zvedá jejich preference!!!

9 5
možnosti
ZK

Z57d72e97n40a 55K86o37č20í

5. 12. 2012 19:20

Něčím tu věčně hladovou potvoru ( státní kasu ) nakrmit musíte. Už se připravuje a zvažuje zdanění penzí !!;-)

3 1
možnosti
Foto

R57o77m48a59n 98K70o43z35e49l

5. 12. 2012 20:40

no i zdravotnické poplatky, tolik pravičáky oslavované, jsou vlastně daň...

4 3
možnosti
KV

No co - přispějete nejen na dálnice, ale i Kalouskovi na jeho experimenty... ;-D Rv

3 2
možnosti
Foto

Tak jednak by to nebylo nic nového, daň ze spotřební daně se běžně platí, takže překvapení je buďto hrané nebo vychází z neznalosti, pak je potřeba říci, že spekulace o tom, zdali podle zákona bude pro spotřebitele zvýšena konečná cena za dálniční známku je zatím pouze dedukcí novinářů.

0 7
možnosti
VH

Ale vždyť my daň z daně již platíme. potřební daně (vč. tzv. ekologické) jsou základem DPH!!!

Samozřejmě netuším, proč bychom i nadále neměli platit (nezdaněnou) daň z jizdy po tzv. dálnicích přímo státu. Ten by ji jako povinnou (zákonnou) dotaci převedl ŘSD.

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz