Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

barbarrosa

25. 2. 2009 8:48
dobrý článek

0 0
možnosti
TM

B.Walsh

24. 2. 2009 20:06
Pane Kříži,

mám pocit, že dokud bude u nás politika - na jakékoliv úrovni - vnímána jako zaopatřovací ústav pro politiky a jejich kamarády a ne jako (placená) služba veřejnosti, tak se tady nikdy nic nezmění.

Viz to kolik najednou po volbách vzniklo nebo bylo lépe platově ohodnoceno funkcí.

0 0
možnosti
TM

B.Walsh

24. 2. 2009 20:02
Podívejme se na to v jakém státě žijeme

Tařka z nebe spadlých 100 mio za akcie pro premiéra naše státní orgány nezajímají. Do očí (uší ;-)) bijící žádost o úplatek ve formě 5 na stole v českých  dle českých soudů vlastně není žádost o úplatek, miliony v hotvosti v trezoru u jistého úředníka, který měl co dělat s pronájmem Grippenů taky nikdo neřeší  atd. atd.

Veřejné zakázky by se mohly z fleku přejmenovat na Zakázky pro naše kamarády. Počínaje městskou samosprávou a vládou konče se šachuje s velice dobře placenými funkcemi.

A tohle všechno a mnohem více si paltíme z peněz, na které se většina z nás musí tvrdě nadřít.

 

0 0
možnosti
R

Robin77

24. 2. 2009 14:44
nebaví mě platit vysoké daně a pojištění, proto

volím tu stranu, která mě slíbí, že daně či pojištění co nejvíce sníží. Ale je to pořád málo razantní snížení našich odvodů z příjmů, díky sociálně komunistickému státu. 

0 0
možnosti
H0

hasmen 01

24. 2. 2009 11:00
...

Myslím si,že je to napsaný dobře :-) Za sebe musím ale říct,že ne mlátit ve frontě na sociální dávky nebudu - i kdybych měl jít kopat výkopy s firmou Dežo & company,tak bych to udělal ...

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

24. 2. 2009 10:15
Jednoznačně ano!

• plné zuby už toho mám taky. A už hodně dlouho.

• vzpoura občanů proti státu. To je síla. Už mne to párkrát také napadlo. Jak by to asi dopadlo? Kdyby skutečně lidé měsíc nezaplatili ani daničku (ale jak na DPH, a SD?), byl by stát v troskách.

• již několik let se těžce vnitřně srovnávám s myšlenkou, že jsem asi anarchista. No, jak vidno, nejsem sám. Anebo to není anarchie, ale prosté zhnusení řádem věcí?

• krucinál! Vždyť si přece nemusíme dát všechno líbit!

• Žene nás čert, zas jdeme jako ovce, není to žert, už zvěř se stala z lovce. Přítel je skřet a nad rozumem víra, vpřed, jenom vpřed, vpřed, jenom vpřed, vpřed, jenom vpřed, - a vpředu smrdí síra.

0 0
možnosti
A

auslander

24. 2. 2009 10:53
Re: Jednoznačně ano!

I ja uz jsem tim dost znechuceny. Sice za me stat dostava dane teprve par let, ale zacit hnedka v takovym marastu se mi taky nechtelo. A dle vseho bude hur, krize nekrize.

Jednodenni neplaceni dani by jsem si beztak odskakli vsichni krom tech vyvolenych. Ti bi si sva korytka doplnili a mozna pridali za to, ze byli tak dobri a revolta trvala jenom jeden den.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 2. 2009 9:53
proboha, čemu se divíte?

pročtěte si dějiny a řekněte mi, kdy to bylo jinak? Kdo měl moc a přístup k státním či královským penězům bohatl a je jedno jestli to byl podkoní, arcišenk, arcilovčí nebo ministr vnitra či dopravy.

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

24. 2. 2009 9:58
Re: proboha, čemu se divíte?

A to by mne mělo jako uklidnit? Ta společnost by měla někam posunout ne ?

0 0
možnosti
MB

MacX

24. 2. 2009 9:29
Kupodivu, souhlas

Poprvé, co vaše blogy čtu, s vámi téměř doslova souhlasím.

Pro mne je případ Řebíček lakmusovým papírkem. Pokud se nic nestane - např. nezmění celý model veřejných zakázek, nebude odstraněn systém akcií na majitele - tak je jasné, že v tom jednou všichni, napravo i nalevo, a celá česká politika je jen šaškárna, která má zakrávat, o co těm lidem ve skutečnosti jde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz