Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MartinJiskal

5. 9. 2008 23:56
a proc krize nelze prirovnat ke Goebbelsovi

kdyz si o to svym psanim rika ? to jen kriz ma pravo hodnotit jine ?

0 0
možnosti

tromi

27. 3. 2008 16:27
Ani já nejsem zastánce starých pořádků,

 aleje tady jistě mnoho podstatnějších problémů než, že se pár soudruhů sešlo na Prvního máje a natláskalo se gulášem. např otřesný stav našeho soudnictví, že ti exekutor může omylem vyrazit dveře, že se splet a nic se neděje, když budeš mít štěstí, tak zabráníš dražbě dřív než se to rozprodá jeho známým za zlomek ceny a jiné a jiné. A případ Paroubek je už ohranej jako tralala

0 0
možnosti

Karel Kříž

28. 3. 2008 5:18
Re: Ani já nejsem zastánce starých pořádků,

Zcela určitě není Paroubek alfou a omegou veškerého dění v ČR. Ovšem svojí hulvátskou a demagogickou politikou si vybudoval pozici hlavního terče víceméně sám.

O soudbictví a exekutorech je třeba psát také, neboť, opět souhlasím, je to neskutečná banda mafiánů. Článek chystám :-)

0 0
možnosti

Harry_sportsman

26. 3. 2008 22:22
Pane Kříži, svoboda slova

ještě neznamená, že někdo může sprostě nadávat a veřejně urážet jiné osoby, jak se mu zachce. To si trochu pletete pojmy a dojmy.

0 0
možnosti

Karel Kříž

27. 3. 2008 6:29
Re: Pane Kříži, svoboda slova

A ty veřejné osoby mohou ?

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

26. 3. 2008 21:44
Dovolte se mi vyjádřit, i když je smutné to číst

Celkově - autor má pravdu - souhlasím, že svoboda slova patří k nedůležitějším  demokratickým atributům, jež jsme si vybojovali. Sám ale uznává, že je legitimní pro provozovatele blogu některé extrémisty si na web nepustit - př. Hedvíček a pod.

A nyní výhrady: 

V žádném případě jsem Vás neoznačil za "fašistického propagandistu stylu Goebbelse"!

Napsal jsem doslova: "To není článek s nějakou úvahou, to je čistá propaganda - gobelsovsky čistá a gobelsovsky ostrá.."  - to je snads rozdíl. Označil jsem JEDEN článek NE VÁS a slovo fašistický jsem nepoužil vůbec! Propagandou "goebbelsovsky čistou" jsem měl na mysli to, že článek je jen propaganda a nemá vnitřní sdělení. "Goebbelsovsky" jsem napsal ne ve smyslu fašistickém, ale ve smyslu umění propagandy - jakékoliv - obecně. Škoda, že víc píšete než čtete.

Ad Štursa: Štursy jsem se za čl.  O šalině zastával. Najděte si to ve vnitřní diskusi. Vy píšete opak. Vyškrtnut nebyl za šalinu, zeptejte se u adminů. Proč píšete nepravdy a polopravdy?

0 0
možnosti

Karel Kříž

27. 3. 2008 6:45
Re: Dovolte se mi vyjádřit, i když je smutné to číst

S tím Goebbelsem je to slovíčkaření, které sice bylo jakoby zabaleno do korektního hávu, ale podstata zůstává. O to je to horší, že si to nechcete uvědomit. Kde tam tu jeho propagandu vidíte mi stále není jasné. Čerpal jsem ze všeobecně známých faktů, které když se poskládají pěkně pod sebe, může to být některým lidem nepříjemné, ale propaganda ve stylu hlavního fašistického demagoga ?

Štursu jsem tady uvedl jen jako příklad. Nevím proč píšete, že jste se ho zastával, když právě Vy jste mu vyčítal, že ten článek nevychází z dokonalé znalosti inkriminovaného komiksu, a že je manipulativní. Možná jste potom upustil nějaké slovo proti zrušení jeho blogu, ale to spíše zavání pokrytectvím. Také netvrdím, že byl vyškrtnut za šalinu, ale za následné reakce, ke kterým byl ovšem unfair vyprovokován.

Takže co je horší pane Fasulisi, nazvat něco pravým jménem nebo se do očí tvářit jako Mirek Dušín a poté plivat někomu na záda ?  

0 0
možnosti

lubossula

26. 3. 2008 20:15
Zpravidla

s vami ne moc souhlasim. Dnes s vami souhlasim.

0 0
možnosti

Klokanecek

26. 3. 2008 20:11
Havlíka neznám

Rudolfa Havlíka neznám, ty zbylé ano.

0 0
možnosti

Karel Kříž

27. 3. 2008 6:45
Re: Havlíka neznám

Ruda Havlík je jednička blogu i-dnes dle karmy :-)

0 0
možnosti

radek_hulan

26. 3. 2008 19:21
blogger vs "klasický" novinář

"Čtenář čeká od bloggera více než od klasického novináře, neboť jinak by na tyto stránky zbytečně neklikal" --- na to mám trošku jiný názor. Novinář musí psát stylem, který vyhovuje masám a jejich "průměrného" vnímání pravdy.

Triviální příklad: pokud novinář napíše v masovém médiu, že antivirus není potřeba, 90% lidí jej seřve a řekne mu, že je blbec, protože "každý" přece ví, že antivirus potřeba je.

Pokud to samé ale napíše blogger na úzce zaměřeném IT magazínu, každý jej bude chápat, protože IT profík samozřejmě preferuje vlastní mozek nad kus zpomalujícího software (antiviru).

Novinář si prostě nemůže dovolit projevit svůj osobní názor, musí psát to, co akceptuje a pochopí průměrný čtenář. Blogger tímto není omezen, a proto jsou jeho články často zajímavější, ale také (stejně tak často) "nevyvážené"... Nemusí totiž nutně reflektovat onu průměrnost.

Myslím si, že spousta dobrých "nesvobodných" novinářů by byla raději "svobodným" bloggerem ;-)

0 0
možnosti

Yeback

26. 3. 2008 22:53
Re: blogger vs "klasický" novinář

Na quadcore procesoru se 4GB RAM ani nevím, že tam nějaký antivirus běží. ;-D;-D;-D

Člověče, že vy furt jedete na 486? (Y)

0 0
možnosti

DeWalt

26. 3. 2008 19:11
tak mne napadá

co by dělali tihle Křížové, Polanečtí apod. kdyby nebylo Paroubka :) Přesně jsi popsal stav a hysterii která tu vládne ale nepochopil jsem tvé politování na nepříjemnými poznámkami:/ Ono tu vážený pane žije i krom hýkajícího stáda i několik dalších lidí kteří mají oči trochu víc otevřené a jsou bohudík imunní vůči masivní propagandě která tu kvete lépe než v dobách normalizace. A tak jak praví staré pořekadlo, s čím kdo zachází, tím také schází. !

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS