Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bestie mezi námi

  Bez špetky svědomí, bez špetky studu. Dle novinové zprávy z dnešního dne, okradla skupina tří lidských hyen osmdesátiletou stařenku o celoživotní úspory ve výši 170 000,- Kč. Použila provařený trik s prodejem ložního prádla, kdy dvě „obchodní zástupkyně“ nabízely nebohé babičce zboží a jejich komplic mezitím prohledal byt a ukradl výše zmíněnou hotovost. Vzhledem k tomu, že s tímto lidským odpadem mám dokonce dvě zkušenosti, dovolte malý náhled věc.

 

Stalo se asi před šesti lety. Do mé prodejny v Jihlavě přišly podobné „obchodnice“. Nechaly si zavolat vedoucí a sdělily jí, že jsou se mnou domluvené na prodeji čtyř sad luxusního povlečení, které zde mají zanechat a mladá paní, že jim má vyplatit hotovost ve výši 4 000,- Kč. Vzhledem k vizáži trhovkyň a pravidlu, že nesmí bez mého svolení komukoliv hotovost vyplácet, chtěla moje zaměstnankyně prověřit tuto historku telefonickou konzultací se mnou.


Pohotovost prodavaček ložního prádla byla překvapivá. Že je to samozřejmé, a že mne okamžitě zavolají. Zde se udála kardinální chyba, kdy jim moje vedoucí sedla na lep. Jedna z podvodnic vytáhla bleskurychle svůj mobilní telefon a předstírala hovor se mnou. Když „zavěsila“, takřka dotčeně znovu požádala o peníze a svoji kolegyni poslala pro ten skvostný balík lůžkovin. V momentě, kdy přepočítala 4 tisícovky se najednou převtělila v Juantorenu a nechlala personál prodejny s otevřenými pusami obdivovat svoje sprinterské umění.


Uplynul asi měsíc a mám telefon, tentokráte z prodejny v Třebíči. Mnou již poučená vedoucí volala sama. Drzost podvodnic byla buď bezmezná, nebo si nevšimly, že obchod patří stejné firmě. Po kolovráktově naučené historce s povlečením, ten den však za 10 000,- Kč (prodejna byla asi 3x větší než Jihlavská – tržní myšlení opáleným obchodnicím nelze upřít), opět chtěly volat samy, avšak nedostaly šanci. Tedy začaly tušit zradu a o „obchod“ ztratily zájem.


Než jsme se s vedoucí domluvili, že bude předstírat, že mne nesehnala a požádá ženy o chvíli strpení a já mezitím zalarmuji policii, obě podomní obchodnice byly pryč. Avšak neváhal jsem a linku 158 opravdu vytočil. Policisté byli překvapivě akční. Do dvou minut přijela kvílející auta a začal hon. Případ byl tenkrát také propíraný v médiích, tak možná proto ta odhodlanost a nadšení mužů zákona. Do půl hodinky je předvedli na naši prodejnu ke konfrontaci. Konec příběhu je však ryze v rámci českého zákonodárství. Byl sepsán sáhodlouhý protokol, proběhlo asi tříměsíční vyšetřování, aby se celkem nic nezjistilo, já byl vyzván, abych se připojil k hromadné žalobě o náhradu škody. Do dnešního dne však stále moje čtyři tisíce od žen, které jsme pomohli chytit, tak nějak stále nedorazily. V čem udělali soudruzi z NDR chybu ?


Nejde však o mě. Jsem realitvně při síle, v produktivním věku, nějaký příjem mám, čtyři tisícovky mrzí, ale nejsou alfou a omegou mé finanční situace. Co však chudák stará paní z prvního odstavce? Celý život poctivě ukládá korunku ke korunce, aby po sobě zanechala dětem a vnoučatům nějaké potěšení až jí „pánbíček“ povolá. Ono ze socialistického platu a novokapitalistickosocanského důchodu našetřit takovou částku chce opravdu pro normálního člověka kus sebeobětování. Poté přijdou jednoho dne takováto tři hovada a bábince se shroutí svět. Naděje, že svoje úspory někdy uvidí, je nulová.


Tisíce zákonů, jejich novel a dodatků usměrňujíc náš život jak knihách pana Orwella, nám však dokáží „velmi kvalitně zajistit“ pouze naše povinnosti, nikoliv však naše práva. Pokud zapomenete zaplatit složenku na dvě stovky, můžete si být jisti, že po nějakém čase u Vás zaťuká nepříjemně důležitý mužík mávající listinou s vyčíslením nákladů všech těch advokátů, soudců a exekutorů, kde budete rádi, že konečná částka se dostala těsně pod deset tisíc. Opravdoví podvodníci však mají pré. „Nemaje majetku“, v mnohých případech dokonce pobírajíc i sociální dávky, jsou tímto chráněni před jakýmkoliv finančním postihem a okradené babičky a dědečkové mohou tak akorát proplakat bezesné noci.

Nevím, jsem možná naivní, ale byl jsem vychován v přesvědčení, že krást se nemá. Je pravdou, že morálku našeho národa poněkud narušilo 40 let socialistického - „Kdo nekrade, okrádá rodinu!“, ale takové lidské bestie, které bez uzardění dokáží zničit konec života malinko naivních staroušků snad ani nepatří do normální společnosti. Kdo konečně navrhne a prosadí zákon, aby tyto kreatury musely škody nahradit ? Vždyť je to tak jednoduché: zavřít a povinně pracovat ! Nechávat jen o chlebu a vodě až do té doby, než svým výdělkem všechny dluhy umoří. Pokud by na to nestačila délka trestu, sebrat po propuštění všechny sociální výhody.


Už slyším hlasy našich zákonodárců, že to není tak jednoduché, neb pro vězně není práce, že když jim nedáme sociální dávky, budou krást a podvádět ještě více. Ale na co platíme management věznic, tisíce úředníků a policistů, kteří by se o to měli postarat ? Potom je nám celá státní správa na nic a parlament může zasedat jen jeden den v roce, kdy si pánové poslanci a senátoři navrhnou zvýšení platů a nezdanitelných přídavků. Nebo se mýlím ?

Autor: Karel Kříž | úterý 14.8.2007 10:26 | karma článku: 34,55 | přečteno: 3322x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz