Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vytěžení agenta Koblihy

Tak jsme se v posledních dnech z míst nejvyšších dozvěděli, že naše chrabrá policie je tak nějak dezorientovaná, dezorganizovaná a vůbec vlastně banda splašenejch figurek bezradně přenášejících šanony z místa na místo, ...

... informace od kmotra ke kmotrovi či obálky od státního zástupce k soudci. Nikoho nechrání a už vůbec nikomu nepomáhá, protože veškerý svůj um a píli vrhla na buzerování řidičů a zbytek času se věnuje už jen vnitropolicejní válce různých plukovníků s různým politickým krytím.

A to je asi základní kámen problému jménem „Šlachta a státní převrat“ jak je možno jej vypozorovat při subjektivním pohledu zvenčí. Snad nejvýstižnější komentáře, které jsem v této souvislosti zaznamenal jsou dva: „Elitní policista Šlachta sdělil, že prováděl schůzkovou činnost s Andrejem Babišem“ a „Pokud by byl Šlachta opravdu elitním policistou, Babiš už by dávno seděl.“

Nechci se v tomto článku pasovat do role Děda Vševěda, ale jen vyjádřit svůj názor jak na mne celá kauza „policejní krize“ působí. Ze všech indícií, které jsou veřejně k dispozici, mi vychází následující:

V této hře není krupiérem Babiš, ale bombarďáci z Lidového domu, kteří si uvědomili, že se jim někteří vysoce postavení policajti, notabene šťourající do případů, kde jsou zcela nepochybně namočení vysocí socanští papaláši, poněkud vymkli kontrole, protože žerou koblihy. Na první signální tedy svolali šedé partajní eminence, aby vymysleli jak jim přitáhnout uzdy, protože si nemohou před krajskými volbami dovolit nejistotu objevení nějakého nového Rátha s krabicí, navíc, pokud by to mohl být dokonce pytel od uhlí z Ostravy.

Oranžové mozky se tedy spojily s nejlepšími kádry předsametové StB a připravily tzv. reformu, kde by se z nekočírovaných plukovníků staly opět správné křemeny do policejních kvádrů a přinesly tolik potřebný klid na socialistickou práci při předvolební cestě za koryty a trafikami. Není přece možné, aby se nejvyšší ústavní činitelé naší vlasti budili v noci noční můrou z dob zavedení oposmluvního eldoráda. Tož, to kurva ani omylem, soudruzi!

Na tomto novém schématu reorganizace Policie ČR se shodly napříč politickým spektrem všichni významní papaláši, kormidlující českou společnost už více než malé množství pátků. Zdá se, že jediný, který s nimi nechce stát v lajně je Andrej Babiš, protože jako správný oligarcha vycítil příležitost ke koupi firmy ČR hodně pod cenou.

A tak tedy, využívajíce zase svoje dřívější kontakty, poznatky a dovednosti, metamorfózoval z (Ne)Bureše na agenta Koblihu, absolvoval onu výše vzpomínanou schůzkovou činnost jako za mlada a rozehrál zákulisní partii proti všem. Zřejmě pevně věří, že se mu jedním tahem podaří vyřešit všechny problémy, které ho tak tíží. Čapí hnízda, daňové machinace nějakých firem z holdingu, protivné Kalouskovy kecy, zlobící socany, remcání koblihového davu a další. Jde jen o to, jestli má dostatečně silnou figuru na šach-mat, nebo zdali se mu takto náročná hra samotného vojáka v poli, který útočí už i na bývalé spojence, nevymkne z rukou.

Andrej Babiš vsadil na to, že mu lidi v tomto případě opět uvěří jeho zbroj protikorupčního bojovníka a zastánce spravedlnosti. Zapomíná však na to, že už je nějakou dobu u válu a musel poodhalit veřejnosti svoji pravou tvář nenažraného oligarchy, který jde přes mrtvoly za osobním prospěchem a politika a politikaření je prostředkem, kterým kryje svoje vlastní špinavosti. Což by mohlo být v tomto případě pro něho i všechny jeho firmy z holdingu fatální.

Nicméně nejsem takový optimista, abych věřil, že bouře ve sklenici policejní vody přinese nějaké faktické důsledky na naši politickou scénu. Chlapci se před médii poškádlí, padne hodně silných slov, ale činů se nedočkáme. Jen jednoho, ono „rozreorganizování“ policie bude v konečném důsledku znamenat, že si kluci z parlamentních partají v zákulisí vyříkají kdo s kým, kdo za kolik, kdo proč, kdo co ví, ale podstata je jinde. I to málo, co naši „elitní“ vyšetřovatelé dokázali díky našemu „specifickému“ právnímu prostředí „zpracovat“ na poli politické korupce, tedy ze stamiliónů a kilogramů zlata putujících kmotrovskými stezkami přes anonymní akciovky směrem do daňových rájů stvořit případ nezdaněných kabelek, či podobně vyznívající případy ve stádiu rozpracovanosti, budou na dlouhý čas uloženy k ledu, týmy rozebrány na součástky a boj proti korupci se zase, s klidem na práci, povede jen mlácením prázdné slámy za řečnickými pultíky na volebních shromážděních.

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz

Související články:

Autor: Karel Kříž | úterý 14.6.2016 9:09 | karma článku: 36,58 | přečteno: 1395x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz