Milouš, Bohouš a kalašnikov

Ó velký mumraj se spustil na mediální i politické scéně. President Zeman prohlásil v pondělí na mítinku s občany v Tišnově u Brna ohledně možností sesazení premiéra Sobotky:

"Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov."

Hroutí se z toho téměř všechna masová média, celá politická scéna i samotný premiér Bohuslav Sobotka. Ten dokonce prohlásil, že Česko je jedinou zemí v civilizovaném světě, kde prezident veřejně vyzývá k zabití předsedy vlády a přidal:  Já se s tím vyrovnám, ale vadí mi, že tím Zeman děsí moje děti, celou rodinu a přátele.”

Tak Bohoušovi to připadá jako výzva z jeho zabití? A jeho děti, rodina a přátelé jsou vyděšeni? Po tomto presidentově výroku? Opravdu? Očekávají snad, že až Miloš vydejchá výpary ze zabíjačky, kde se v neděli veselil se svejma kámošema z jeho lidovlády, převleče je do maskáčů, odhodí berle a posíleni o Ovčáčka, Mynáře a Forejta vezmou do rukou samopaly a začnou nahánět Sobotku, aby ho odpravili jak prašivýho psa? Či že to snad provede nějaký Zemanův příznivec, tímto výrokem zradikalizovaný jak Ahmed po nalejvárně ISIS?

Tomu se už snad ani nelze zasmát. Že je Sobotka slaboch je známo, pamatujeme si ještě jak se po jedné facce od nespokojeného soudruha na volebním mítinku nechal odvézt do nemocnice a měsíc chodil s límcem kolem krku, ale dnes je přeci už jen „hen ten oný“ ministerský předseda a měl by se chovat podle toho. Spustit lavinu kňourání a vyděšeného pípání je možná hodno vyplašeného zbabělého kuřete, ale premiéra ČR?

Nicméně jeho političtí nohsledi si také chtěli u Bohouše udělat oko a přihřáli si polívčičku:

  • „Nevkusné žerty o použití zbraní vůči představitelům státu jen přilévají olej do ohně,“ komentoval slova prezidenta ministr vnitra Milan Chovanec.
  • Předseda Senátu Milan Štěch a předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (oba ČSSD) měli dokonce potřebu k "aféře" vydat oficiální prohlášení: „Jsme přesvědčeni, že podobné výroky ústavních činitelů, jakkoli snad myšlené a řečené v nadsázce, jsou zcela nepřijatelné a nevhodné. Pouze narušují politickou kulturu a komunikaci mezi ústavními činiteli a mohou přispívat ke zvyšování napětí a nenávisti ve společnosti.” Úkolem všech představitelů státu musí být podle nich naopak maximální snaha zamezit šíření chaosu a strachu, které v současné migrační vlně stále častěji vyvolávají xenofobové a rasisté.
  •  „Po podpoře extremismu a fašizace společnosti Zeman veřejně připouští atentát na předsedu vlády. Má meze, za které není ochoten zajít?” napsal ministr pro lidská práva a legislativu Jiří Dienstbier (ČSSD).

Proboha kde to žijeme? Sobotka samozřejmě hraje na city svého volebního stáda a chce využít možnosti si kopnout do svého politického nepřítele, ale o podstatě jeho povahy tento povyk hodně vypovídá. Jak vlastně dělá politiku? Jen přes falešné hraní na city za brnkání na strunu závisti a nenávisti, přesně jak to vyplynulo z jeho hacknutých mailů. Dnes to opět potvrdil a s ním i jeho "vyděšená" partaj. 

Zkuste si představit jak by asi na Zemanův výrok reagoval opravdový politik, opravdový státník? Třeba Winston Churchill nebo Margaret Thatcherová?

 Psáno pro a více na: pravyprostor.cz 

Související články:

 

 

Autor: Karel Kříž | středa 27.1.2016 10:14 | karma článku: 40,40 | přečteno: 1679x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40

Karel Kříž

Bůh chraň Donalda Trumpa!

9.7.2018 v 8:08 | Karma: 33,02

Karel Kříž

Betonové vánoce

6.12.2017 v 8:45 | Karma: 40,60

Karel Kříž

Babišova venkovská hospoda

7.4.2017 v 8:14 | Karma: 39,91

Karel Kříž

Rozdivočelá země

31.10.2016 v 17:27 | Karma: 33,61
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz