Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Řecko a EU: Neomarxistická cesta ke všeobecné bídě a společenskému marasmu

Řecký problém v naší domovině vygradoval do své tradiční mediální hystericko-afektované podoby. Mladá fronta i-dnes dokonce píše o  hrdé zemi, která se otočila k Evropě zády, socialističtí ekonomové se předhánějí ve výčtu zvěrstev

globálního kapitálu, jenž položil zemi nějakým záhadným způsobem přinucenou nakupovat německé a francouzské zbraně, množí se fotografie zoufalých řeckých padesátiletých důchodců před kolabujícími bankomaty.

Socialisté všech zemí vyděšeně pozorují zkázu, kterou na Balkánský poloostrov přinesla jejich populistická politika státního dirigismu a masivního přerozdělování, doufajíce ještě v aplikaci zásadní ekonomické teze jejich ideologických „Titánů“ o dluzích, které se přece neplatí a hledají cestu jak nepřiznat totální kolaps a selhání eurocesty k socialismu. Mají strach z jediné věci, že zametením řeckého problému pod koberec, začarováním dluhů a dotiskem potřebné hotovosti, tak jak jsou zvyklí, by však, v tomto poněkud již těžce kontrolovaném případě, mohlo dojít k procitnutí hrubě nastolicovaného obyvatelstva a bumerangově dominovému efektu, který by je mohl zbavit vládních a mocenských prebend.

Když bychom se na Řecko podívali pohledem „obyčejného člověka, či snad dokonce třídního nepřítele parazita živnostníka“, věc se jeví jako poměrně jasná. Falšování účetnictví, úvěrový podvod, korupce, nekonání s péčí řádného hospodáře. Kdyby se tedy normovaný euroobčan choval jako řecký stát, obdržel by za svoje aktivity mnohaletý kriminál. Byl by na tom lépe, kdyby se choval jako EU? Dle platných zákonů také ne. Lichva, vydírání, využití slabosti klienta v životní a ekonomické tísni a samozřejmě také korupce. Opět několik let vězení. Jak je možné, že politické špičky, již několik let „řešící“ řeckou krizi stále ještě o něčem rozhodují, místo toho aby seděly ve vyšetřovacích vazbách?

Protože socialismus a jeho společenské a ekonomické standardy, zavlečené do naší současné společnosti neomarxistickými vládci Evropské unie. Snaha některých z nich svalovat veškerou vinu za řeckou agónii na mezinárodní bankstery je řev zlodějů za chycení zloděje. Vždyť oni jsou strůjci tohoto systému ničím nekrytých, všelijak se potulujících peněz, tohoto systému, kde se na lidské naivitě a hloupé důvěře v „investiční byznys“ zadělává na velké bohatství erární mafií vyvolených. Systému, který se hroutí a nějaká ta Řecka, Španělska, Portugalska či Itálie se ještě budou hodit na vysání posledních „drobků“.

Nicméně je naprosto jasné, že Řekové jsou učebnicovým příkladem cesty do socialistických demokratických pekel. Většinově si vždy zvolili ty největší populisty, kteří jim slíbili ten nejpohodlnější život za „státní“ peníze ať už dostali mediální nálepku pravice či levice. Vždy se s velkým volebním humbukem kráčelo kupředu, levá, k sociálnímu státu, který za cizí peníze, neboť „zdroje jsou“, povede spořádaného euroobčana od kolébky do hrobu.

 Výsledkem spojení těchto dvou proudů socialistických politik, globální evropské a místní „urvicomůžeš“, je nynější pláč vystresovaných obyvatel Řecka, že nemají pomalu ani na jídlo. Řešení však opět, dle výsledku referenda, nevidí ve vypráskání neomarxistických populistů z vládních kanceláří, ale naivně se demokraticky většinově domnívají, že se stane zázrak,když vystrčí holou zadnici na frau Merkel. Aniž by pochopili, že v nastaveném systému státního socialismu jim nepomůže ani to.

Údajným řešením problému, nad kterým vážně debatují všechny možné veřejnoprávní mluvící hlavy, je prý návrat k drachmě. Co se však reálně tímto krokem dosáhne, pokud se nezmění komunistický přerozdělovací systém likvidující produktivní část společnosti? Natisknou se miliardy bezcenných „bankovek“, jejichž hodnota, stejně jako dnes již u eura, je tak maximálně cena toho potištěného papíru. Systém dostane nějaký čas na další záchvat smrtelných křečí … a za pár měsíců budou bankomaty opět hlásit fatální error. Ano, to je eurosocialismus ve své krystalické podobě, jehož o něco ranější fází si procházíme i v naší domovině.

Kolik máme ještě času? Pochopíme někdy, že zdroje byly postupně zlikvidovány a už nejsou? Nebo budeme také potřebovat lekci, kdy nebudeme mít ani na jídlo?

  Psáno pro a více na: pravyprostor.cz   (diskuse bez registrace)

Související články:

Řecká tragédie je dovršena

Bankrot Řecka: Poučí se český volič?

EU: Krize vyřešena! Dluhy se prý škrtnou v důsledku války nebo revoluce …

  

 

Autor: Karel Kříž | středa 8.7.2015 8:08 | karma článku: 38,56 | přečteno: 3039x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Žalobce žádá pro Limberského a společníky peněžitý trest za vydírání

23. dubna 2024  16:32

Peněžitý trest navrhuje státní zástupce pro čtyři aktéry schůzky v karlovarské kavárně, kterou...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz