Když Andrej Bláboliš voličům …

14. 05. 2015 8:08:08
HN: Ještě byste dnes řekl, že státu ročně kvůli korupci a plýtvání utíká 200 miliard korun? Ale já jsem tohle nikdy neřekl, kde jste to četl? HN: To jste prohlásil v Brně, v září 2013, na mítinku měsíc před sněmovními volbami.

Jasně, tak na mítinku něco říkáte bez hlubší znalosti resortu, ale nebyl jsem daleko. ...Na tom mítinku jsem asi plácal, střílel od boku, neměl jsem na to přesné propočty. Ale při tom rozměru korupce, o němž člověk slyšel, a při tom plýtvání, které jsem viděl, je potenciál úspor určitě větší. ... Myslím ale, že když přijdu mezi lidi, oni intuitivně poznají, kdo to jak myslí. Já tady čelím neustálým útokům kvůli konfliktu zájmů, všichni mě sledují, všechny moje firmy strádají. Já jsem se teďka dostal do úplně absurdní situace, kdy mám radost, že moje firma nevyhrála tendr na dřevo, abych zase neposlouchal ty lži. (z rozhovoru A. Babiše v HN)

Firma Imoba ministra financí a předsedy ANO Andreje Babiše prodala státu pozemky za osminásobek původně stanovené ceny.Půdu, na které má vyrůst obchvat Olbramovic na Benešovsku, vykupuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Výkup za násobky původních cen umožnil loni schválený zákon. Uvedla to v pondělí Česká televize (ČT). Imoba má v Olbramovicích rezidenci Čapí hnízdo.

Metr čtvereční pole pro obchvat Olbramovic se před sedmi lety prodával za 60 korun, letos v lednu prodala mezi jinými také Imoba pozemky za 231 korun za metr čtvereční. Novelu zákona umožňující zvýšení výkupních cen pozemků pro stavby silnic navrhl ministr dopravy za ANO Antonín Prachař.(tisková zpráva)

Tolik mediální zpravodajství posledních dní o stachanovské práci ministra daní a dotací na řepkovém poli zvelebování českého hospodářství. Jako každý vyučený neokomunista sametově ekonomického typu přišel do české politiky s primární snahou podojit ovce a dosypat vlastní žlab. Jeho makroekonomický model řízení státu jako „firmy“ tak spočívá v prohlubování eurosocialistických praktik inspirovaných 3. říší, Sovětským svazem, čínským komunistickým otrokářstvím a Keynesem. V podstatě to znamená zakroutit krkem otravné malé a střední „buržoazii“, presentované živnostníky či drobnými českými firmami, silně navýšit státní šikanu při výběru daní i intervence na trhu a v neposlední řadě pak pomocí přerozdělovaných peněz „podpořit“ s erárem a politikou spojené velké korporace, z nichž jednu jen tak mimochodem vlastní ...

Babiš se tak tedy bez problémů zapojil do budování současného euroatlantického multikulturního pseudokapitalismu socialistickou cestou populistického blábolení, masivního státního přerozdělování, dluhů, tisku ničím nekrytých peněz a daňovou likvidací posledních produktivních tvůrců hodnot, ale i jeho nyní dohnala vlastní předvolební rétorika. Stejně jako se to děje v celé „západní demokratické“ civilizaci.

Neobolševiky všech barev, stejně jako chrabrého Andreje, zatím však pronásledují jen jejich fantasmagorické volební sliby o jistotách a prosperitě, byť se jim hospodářství hroutí pod chamtivýma, korupčníma rukama. Lidi mají ještě co jíst, pořád se daří z nevolníků vyždímat slušnou sumu na daních, pořád je za co uplácet socialistický elektorát, pořád je co točit na „státním byznysu“ a z čeho vyplácet dotace či „podnikatelské“ pobídky velkým investorům. Že se jedná o ekonomický fašismus předurčený ke zdrcujícímu konci ještě pořád nedokáže rozklíčovat dostatečný počet rozzlobených a frustrovaných obyvatel.

Proto je také Babiš stále ministrem financí a ani jej nenapadne, že v normální společnosti by jen po zprávách uvedených na začátku tohoto článku musel dávno rezignovat, nemluvě o jeho dalších morálních i zájmově hospodářských problémech. Je tedy asi něco opravdu hodně shnilého ve státě českém, když jeho nejpopulárnější politik vlastně přizná, že si z voličů dělal dobrý den, že svému oboru nerozumí, že cintal nesmysly, že stát, díky prolobovanému zákonu, „vytěžil“ 800% ziskem z jednoho obchodu za pozemky kolem Čapího hnízda, jenž si za dotační erární pomoci ve výši 50 miliónů vybudoval jako víkendovou chatku. Někteří soudruzi už jsou prostě o krok napřed, v komunismu. Takovém malém, soukromém.

A my ostatní, co jsme tady za plebs na placení si ještě musíme počkat. Vrcholné fáze této historické multikulturně socialistické epochy ještě příjdou. To až si vrchnost přiveze dostatečný počet voličů z Afriky a dle kvót si je přerozdělí po celé Evropě. Pak přijde velké finále a ten pravý komunismus pro masy. Bída, svrab, neštovice. Ale to nám přece Andrej přiznávat dneska nebude. Raději potvrdí, že občas prostě jen „bláboliš“.

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz (diskuse bez registrace)

Související články:

Když Babiš hlídá Babiše aneb 1,6 miliardy z eurodotací pro Agrofert

Jedenácté přikázání „tuneláře Babiše a zloděje Kalouska“

Babišova komanda konfiskují legálně nabyté zboží

Autor: Karel Kříž | čtvrtek 14.5.2015 8:08 | karma článku: 33.38 | přečteno: 1265x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.34 | Přečteno: 160 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.23 | Přečteno: 569 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
VIP
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4865

Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...