Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tragédie pozitivní rasové diskriminace

Inspirací mi byly včerejší hlavní zprávy na všech českých TV stanicích. Většina domácího zpravodajství se ať přímo, či nepřímo této otázky dotýkala. Mám na mysli utonutí dvou mladíků při útěku před policisty a úmrtní malého, těžce rodiči zanedbávaného chlapce v  Ústí nad Labem.  Záběry kamer odhalily, kdo že to vlastně umřel. Otázka zní proč a kvůli komu ?

Celý svět má problém. V každé zemi žijí občané pracující na jejím rozkvětu, platící daně, slušně se chovající. Na opačném konci společnosti pak najdeme mnoho lidí, kteří se životem protloukají v lepším případě s nataženou rukou ke státem rozdávaným sociálním dávkám, v horším případě si pomáhající trestnou činností. Předesílám, že naprosto chápu ty, kteří za svůj pád na dno nemohou z důvodu "vis major", tedy nemocí, v dobrém úmyslu konaného chybného životního rozhodnutí spojeného s kritickým vyústěním, slušné lidi jinými podvedené či zneužívané, dlouhodobě pracující, kteří se ocitli na dlažbě například z důvodu krachu firmy. Pro tyto všechny musí existovat sociální síť, která jim pomůže a postaví je znovu na nohy, popřípadě jim uleví, pokud sami opravdu nemohou sobě pomoci.

Moje myšlenky se však včera upíraly k jiné sortě našich spoluobčanů. Naše politická reprezentace, v čele se zákonodárným sborem, rozdělila obyvatele ČR na dvě skupiny. V první je společenství lidí, jejichž hlavní povinností je platit daně. Tito nebožáci chodí každý den do práce, pracují do úmoru, někdy i v sobotu a neděli a jejich odměnou jsou obálky s modrým pruhem, kdy při jejich otevření se dozví kolik zapomněli zaplatit FÚ, OSSZ nebo zdravotní pojišťovně a kolik za to musí doplatit penále. Druhou skupinou jsou zmanipulovaní, sliby a sociálními dávkami placení voliči populistické levice. Jejich jedinou povinností je jednou za čas přijít k volbám a vhodit do urny ten správný hlas. Celou dobu mezi volbami jim pak za to chodí jednou měsíčně složenka od sociálního úřadu, na kterou vybírají peníze zaplacené do státní kasy skupinou číslo jedna. Bohužel takovýchto spoluobčanů přibývá každý den geometrickou řadou. Paroubkovsko-Filipovská hlasovací mašinérie před posledními volbami jim přidala tolik výhod a peněz, že náš stát už tyto náklady ani není schopen utáhnout.

Již Karel Čapek kdysi napsal, že posledním slovem komunismu je vládnout, nikoliv zachraňovat, jeho jeho velkým heslem je moc, nikoliv pomoc. A s prominutím, přesně tímto se při schvalování sociálních zákonů naše "demokratická" růžová i rudá parta zákonodárců řídila. Stvořila, pod pláštíkem právě té pozitivní diskriminace, velkou skupinu lidí, která jim má být vděčná. Vděčná za to, že nemusí chodit pracovat a přesto si žít někdy lépe než udřené pokladní z nákupních center, ztahaní dělníci z nadnárodních montoven, malí živnostnící, kteří nevědí co dřív platit. S nadsázkou řečeno - místo aby lidi naučila ryby chytat a dala jim k tomu odpovídající podmínky, raději, kvůli vlastní nenažranosti a strachu o koryta,  jim je servíruje na zlatém podnosu.

K čemu to však vede? To bylo ukázáno právě ve včerejších TV novinách. Takto servírovaných ryb si lidé přeci ani nemohou vážit. V mozku mají zakódováno: budu li mít málo, musím na sociální úřednici hodně křičet a dostanu víc. Dostanu bez ohledu na to, že stát má biliónový dluh, bez ohledu na to, že jsem v životě nepracoval, dostanu protože jsem opálenej víc než ostatní, dostanu, protože to tak Jirka, Bohuslav, David, Vojta a jim podobní v parlamentu odmávali. Co tedy mám celé dny dělat ? Hlavně děti. To je dobrý zdroj příjmů !!! Když jich mám potom tolik, že je ani nezpočítám, složenka od ČSZP bude pořádně zajímavá. Jenomže, peníze stačí tak na cigárka a trochu té ohnivé vody. Jelikož se nudím, tak se bez nich neobejdu a mám velkou spotřebu, taky občas něco šlehnout není špatný, to však taky stojí "love".   Takže nejdřív přestanu platit nájem, elektřinu, vodu plyn, pak v zimě topím podlahou, okny, kuchyňskou linkou. Když mi zůstanou holé zdi v rámci pozitivní diskriminace, zažádám o nový byt, abych se díky pánům Uhlům, Veselým a dalším, mohl opět pomalu začleňovat do většinové populace. Nedej bože, aby někdo řekl, že si za to můžu sám ! To hned vím, co říkat do kamer - rasová diskriminace.  Takže zase dělám děti. Malinko zapomínám se o ně starat, naučím je akorát jak si přilepšit sběrem drahých kovů, sem tam malou či větší "čórkou", a když je nejhůř, pozvu tlupu novinářů a ty špinavé, hladové, špatně bydlící děti ukážu na kamery. Pozitivní diskriminace pak zase zafunguje. Budu v klidu.

Jenomže co tímto přístupem náš "sociální" stát vzkazuje našim spoluobčanům? Pracovat se nevyplácí ! Do práce chodí jen vůl. Nejlepší je čekat s otevřenou hubou na pečený holuby. Však on to někdo za nás "zatáhne"! A co víc, dluhy se přeci neplatí, alespoň ty státní, jak tvrdil v jedné televizní debatě sociální guru Jiří Paroubek. Jenomže mám obavy, že tragických zpráv o mrtvých zanedbaných, popřípadě kradoucích dětech bude tím pádem v našich zpravodajstvích přibývat. Bůh s námi. 

 

Autor: Karel Kříž | středa 13.6.2007 5:33 | karma článku: 37,43 | přečteno: 4709x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz