Daňové poplatníky ždímat, ale do erárních výdajů si nenechat mluvit!

11. 03. 2015 9:46:30
Konečně řídíme ten náš stát jako firmu, konečně neunikne finančnímu drábovi ani koruna DPH na zmar, konečně zatočíme s těmi karusely, konečně všichni poctivě zaplatíme daně do halíře a všechno bude lepší, spravedlivější, transparentnější, protože prosadíme ten fungující stát, který si posvítí na ty živnostenské parazity, na ty daňové podvodníky, co nepíšou účtenku na každý rohlík a ohrožují tak budování tábora míru a socialismu, jistot, prosperity i blaho všeholidu

Daňová kobra zalehla na matrace, celní správa rekognoskuje trpělivě terén, dojezdový čas na udání se snížil na polovinu času jednotek URNA. Úředníci ministerstva financí dnem i nocí potí krev, by načerpali ty nejlepší zkušenosti a uvedli v život model chorvatský, nakřížili jej s běloruským, bruselským, severokorejským a švédským. Vždy z toho vyjde vyšší level vyždímání daňového poplatníka, větší utažení šroubů, větší šikana, státní buzerace a potřeba dalších nových úřadů a úředníků.

Oko velkého bratra pečlivě sleduje peněženky posledních zoufalců, živících se produktivní prací, aby nepřišel na zmar ani desetník neodvedené daně, finanční gestapo na každém rohu vybuduje lidové udávárny, rozkaz zní jasně: Nižší výběr daní nesmí projít, pak bude líp!

Zoufalé obyvatelstvo, vydělávající již jen na předražené energie, hypotéky, daně, poplatky a odvody už nebude míti dále sil na nějaký odpor, neboť bude mít jedinou starost se nažrat a nechcípnout. Ani si už nevzpomene na to, že za téměř celý výdělek, který mu erár sebere, by mu měl zařídit život plný pečených létajících holubů, ale on tak nějak pořád nemá dost, nemá na nic, jen na nakrmení sebe sama.

Jak je možné, že tak dobrý hospodář, spasitel, nadpřirozená bytost, komplexně geniální podnikatel a manažer ve spojení se sociálními bojovníky za lepší svět jen práská bičem výhrůžek a likviduje poslední zbytky naděje budoucí prosperity aniž by se také podíval na druhou stranu státního rozpočtu. Kde jsou jeho proklamované úspory, nacházené stamiliardy zbytečně vyhazované okny všemožných zbytečných úřadů. Nasadil do nakoupených médií posměšné budovatelské heslo o tom, že arcilotr Kalousek se k prosperitě chtěl proškrtat, velký smích, soudruzi, a rázem je šetření a hledání úspor zapomenuto. Pravý stachanovec eurosocialismu totiž utrácí, dotuje, rozhazuje!

Takže každý poslední malý obchodníček v podhradí ať se třese až mu EET zjistí nezdaněnou svačinu, neboť tak je to prý správné, kázeň musí být. Na druhé straně ale už neslyšíme o tom, že by se snad chystalo nějaká EEV – elektronická evidence státních výdajů z vybraných daní. Proč? Když to prý půjde na každý špendlík prodaný, proč to samé nejde na každý špendlík státem nakoupený? Aby tedy ten poplatník měl kontrolu na svými financemi, které dává ve prospěch budování šťastné společnosti?

To by bylo přeci fér, to by bylo spravedlivé, to by bylo dílo opravdu správného hospodáře. Ale oni to prý nemají ani v Německu, ani v tom Chorvatsku, ani jiní soudruzi v Evropě. Není to podivné? Co to s námi hrají sociální inženýři za falešnou hru? Ti co platí mají právo jen se třást strachy a držet hubu, zatímco ti, co si uzurpují právo jejich peníze utrácet nemají žádnou odpovědnost? Nemusí skládat žádné účty, nikde dokládat účel a přiměřenost svých nákladů, výdajů, svého rozhazování? Co to je za zvláštní nevyrovnaný systém? Co vy na to, pane Babiši?

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz (diskuse bez registrace)

Související články:

Babišova komanda konfiskují legálně nabyté zboží

Živnostníci jako obtížný hmyz

Co je horší, mafie nebo stát?

Autor: Karel Kříž | středa 11.3.2015 9:46 | karma článku: 39.81 | přečteno: 1751x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.49 | Přečteno: 593 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 902 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.70 | Přečteno: 1554 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 495 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse
VIP
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4865

Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...