Karel Kříž

Jak by mohl vypadat úterní projev poslance Rátha ve sněmovně?

1. 06. 2012 7:16:32
Vážené poslankyně a poslanci, stojím tu dnes před vámi jako faktické zhmotnění vašich nejhorších snů a nočních můr. Když se zpráva o mém zatčení zásahovou jednotkou Policie ČR s krabicí od vína plnou peněz donesla k vašim uším, jistě se nejeden z vás v duchu ptal: “Jak je to možné, když je jedním z nás, nás vyvolených s doživotní imunitou, s neomezenými možnostmi přikrádat si z peněz zabavených pod hrozbou kriminálů daňovým poplatníkům, z nás, kteří si zde ve sněmovně pomocí naší zákonodárné moci cíleně vytvořili takové právní prostředí, které zaručuje naši nadřazenost a nedotknutelnost?”

Jeden hloupý odstaveček v Ústavě ČR, dámy a pánové. Ten, který snad měl zabránit tomu, abychom nepohodlné svědky našich křiváren, či politické odpůrce, mohli střílet na potkání jako lovnou zvěř. Tvůrce základního zákona naší vlasti měl nejspíše na mysli, že by nepůsobilo dobře, když by se policisté museli s úklonou omlouvati poslanci, sice s imunitou, ale s kouřící hlavní nad mrtvolou zavražděného nebožáka.

Podívejte se však na mne. Kam vedou tyto ústupky obyčejným lidem? Jen jsem si malinko zašpásoval s evropskými dotacemi, jak se tím tady vždycky se smíchem navzájem chlubíme, a kam až to dospělo. Každý z vás se může stát obětí tohoto paragrafu! Každý z vás! Milióny berou! Taková Hanka Zagorová ... Pardon, nechal jsem se unést vzpomínkami na jiný Červený Hrádek.

Zatím nechci nikoho jmenovat konkrétně, nechci vířit kalné vody našich malých tajemství, nechci dávat novinářům, detektivům či státním zástupcům do ruky bič obyčejné lidové spravedlnosti. Stále věřím, že se zde najde dostatek soudných a moudrých můžů i žen, kteří chápou, že situace je pro mne neúnosná, a že nelze jen tak vyrábět z poslanců mukly. Pevně doufám, že jak negativní a distanční postoj většiny vedoucích představitelů mé současné politické strany, tak i postoj ostatních kolegů a kolegyň z tohoto fóra, je jen mediální hříčkou, maskující prvotní šok a s ním spojené obavy o vlastní “bezpečnost”.

Nicméně, jmenuji se Ráth. Doktor David Ráth. Všichni dobře víte čeho jsem byl schopný jako úspěšný politik a “podnikatel”, kdy mi nic nechybělo. Každá škvíra v každém mém domě byla naplněna. Nehledejte v tom žádný dvojsmysl, pane Dolejši, to není k smíchu. Já jen prostě už neměl kam ty prachy cpát. Koupil jsem si už všechno na co jsem ukázal i každou, které se líbíl můj zlatoústý projev, jemné šustění a nadsamčí odér. Mám se snad toho na dlouhá léta vzdát?

Toho bohdá nebude, aby český poslanec do kriminálu utíkal! Celé roky budovaný systém klientelismu, korupce, soudní mafie a eurosocialismu, který každému z nás, vážené kolegyně a kolegové, umožnil žít svoje životy za peníze daňových poplatníků v takovém bohatství a přepychu, že si to normálně vydělávajícící smrtelník těžko dokáže představit, přece nemůže skončit takovou malicherností jako je pár drobných v krabici od vína! Zvládli jsme přeci v té naší partě, kde si nehrajeme na divadlo pro voliče s různými stranickými knížkami, už daleko větší věci. Gripeny, Pandury, padáky, čističky, byty, penzióny, dálnice, akcie, pozemky, neprodejné knížky, reklamy v novinách, kakaové boby a mohl bych pokračovat do nekonečna. Tak proč zrovna já?

Ano, chvíli ještě můžeme s tátou Ratmírem tvrdit, že všechny ty podlahové izolace již objevené, nebo nalezené v budoucnu, jsou jen diety z jeho praxe v Kataru či odměny za jeho vlasteneckou práci pro Státní bezpečnost. Obyčejný člověk už uvěřil i daleko stupidnějším vysvětlením původu našich – vašich peněz. Jenže nikdo z vás se na to nemusel dívat s perspektivou desetiletého žaláře a zkušeností s vyšetřovací vazbou, dámy a pánové, jako já. Nikdo zatím nemusel pronášet zde v poslanecké sněmovně svoji řeč s policejní eskortou za zády, jak nyní já. Vy si myslíte, že je to v pořádku, a že to tak má být?

Předhodíme tiše mručícímu naštvanému davu obětního beránka a zase budeme mít na chvíli klid na svoji přerozdělovací práci? Proto se mě najednou Sobotka, Zaorálek, Škromach, Hašek a další štítí jako prašivého psa, když ještě před pár dny jsme vesele klábosili a kuli pikle jak se znovu dostat ke krajským penězovodům? Proto si nade mnou myjí ruce i základní kameny korupční mozaiky z ODS, TOP09, VV či KSČM? Nesmějte se pane poslanče Dolejši, nebo snad mám připomínat vaše netradiční způsoby prodeje reklamy ve stranickém tisku?

Tak to, vážené dámy poslankyně a páni poslanci, ani omylem. Nechcete-li vylít s vaničkou špinavé vody i naše společné dítě socialistického dotačního přerozkrádání, konejte! Předhoďte těm zotročeným hlupákům dole, kteří nám to všechno platí, standardní umetenou verzi. I v mém případě se přeci jedná o politcký boj, nastražené a zmanipulované důkazy, nezákonné odposlechy, protiústavní konání policie, státní zátupkyně a hlavně Kubiceho! I já jsem jen vykonavatel dobra pro všechny obyčejné lidi. Nikdo nemá právo mne podezírat, že bych byť jen jedinou korunu našetřil nezákonným způsobem.

Jsem pro tento případ ochoten i přijmout ten nejvyšší trest. Vyloučení z ČSSD a složení funkce hejtmana. Když bude nejhůře, obětuji i funkci zastupitele v Hostivicích a snesu i důtku s výstrahou od paní předsedkyně Němcové. Poslancem však jsem a budu! Svůj mandát ale nechci vykonávat dojížděním z kriminálu jako dnes. Berete to na vědomí? Pochopili všichni z vás přesně, co jsem vám chtěl sdělit? I poslanec Dolejš?

Tedy věřím, dámy a pánové, že se v brzké době objeví nové a zásadní důkazy o mé nevině, o špatné práci Policie ČR, o chybách státního zastupitelství a o předání mého případu do správných rukou ve správných kancelářích, tak nějak bližších našim domovům i srdcím. Také, že mi budou v plné výši navráceny “důkazy” z krabice od vína, podlahové výplně i těžce vydělané bankovky mého otce.

A nyní, chopte se mě pochopové. Zavřete oči, odcházím. Ale já se vrátím, určitě se vrátím.

Nashledanou!

Autor: Karel Kříž | karma: 44.46 | přečteno: 7698 ×
Poslední články autora