Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kausa VV je esence celé české politiky

V momentě, kdy Vít Bárta sepsal svůj budovatelský plán na podojení státního rozpočtu vstříc lepším zítřkům, samým pozitivům a sociálním jistotám svého impéria plného špiónů, nahrávacích studií i blonďatých Kačenek, měli jeho současní parlamentní souputníci již dávno splněnou drtivou většinu odstavců jeho elaborátu.

 

Nicméně, jako učenlivý hoch, rychle pochopil, že svoji ztrátu na startovní čáře může nejrychleji dohnat pomocí praktik špiclovací agentury, kterou úspěšně nějaký čas provozoval. Možná to byl i první impuls, který jej na myšlenku vlastní politické strany vůbec navedl. Proč nevyužít materiálů, které mu jeho agenti denně dávali na stůl? Tu nějaký záznam telefonních hovorů, tu nějaká zajímavá kompromitující lejstra, sem tam nějaké ostřejší fotky a odvážná videa. Pro pragmaticky uvažujícího narcise s megalomanskými sklony pravý poklad!

 

Nervozita starých kaprů v poslaneckém rybníku byla patrná hned od začátku učinkování strany VV na politickém kolbišti. Najednou se zjevili noví kluci a holky, kteří ještě s nikým pořádně ani nemluví, ale bylo jasné, že chuť na pořádné sousto při dělení daňové kořisti mají obrovskou. Navíc si zasloužilí papaláši nebyli jisti jakým způsobem budou novicové dodržovat zásadní pravidla korupčního rozkrádání či zákon omerty, který od dob opoziční smlouvy stmelil různobarevné partaje takovým způsobem, že mají co dělat, aby se od sebe odlišily alespoň v Otázkách Václava Moravce.

 

Nový vítr pro voliče měl na politickou scénu přeci dle dohody přivést šaman Kalousek, který recykloval dle osvědčeného scénáře s Unií svobody staré sliby, hesla a ksichty. Vlk by se nažral a dojná koza by zůstala celá pro prověřené, parlametními ventilátory ošlehané, kádry. Už tak je jich tolik, že je produktivní daňový poplatník nestíhá všechny zaplatit a někteří ani nemají na nové auto každý měsíc, dovolenkový domek v Řecku či v Itálii nebo ušmudlanejch sto mega na účtu ve Švýcarsku. Soudruzi tady dřou jako koně, obětují první i poslední pro budování vlasti a blaha lidu, lámou si hlavu nad stále novými strategiemi rozvoje společnosti a měli by za to třít bídu s nouzí? Tak to, kurva, ani omylem!

 

Stranické rozvědky vyslaly tedy svoje průzkumníky na obhlídku nejslabších kusů Bártova stáda. Vytipovali prodejného bolševika, zadluženého Jidáše a blonďatou Nanynu, která uvěřila, že jí bude patřit svět a všichni okolo si z ní nadělají do kalhot. Cílem bylo klasické rozštěpení strany a ovládání “státotvorných” loutek správnými kmotry. Zdá se však, že v první fázi malinko podcenili sílu skladu dokumentů ABL, neboť asi není tak jednoduché se k nim dostat a koupit si je jako ve státní BIS.

 

Guru Bárta pochopil, že dokud si jeho ovečky taky pořádně neodkloní ze státního, bude muset jejich sny a cíle uspokojit sáhnutím do vlastní kapsy. Z jeho obálkové metody zůstaly paf nejen stranické sekretariáty, ale i “investigativní” novináři. Že se uplácí poslušnost oveček rozkrádáním státního rozpočtu je standard, ale aby někdo takto činil pomocí svých osobních peněz? Na to tady v “Banánistánu” nejsme zvyklí. Navíc začalo být nad Slunce jasnější, že agenti ABL se celou dobu od založení politické divize rozhodně neflákali. Vít Bárta se stal nepřítelem číslo jedna.

 

Jak moc je nepohodlný zlodějům, kteří chtějí zůstat v anonymitě šedé zóny ekonomiky a politiky, jejich kašpárkům na niti i na drátu, prostě všem těm slastně mlaskajícím a chrochtajícím prasatům u státního krmelce, se ukazuje v podobě současně probíhajícího soudního procesu. On by chtěl korupci zregulovat na nějakých 10% za kus státní zakázky, když každý Kolibřík s Mazánkem ví, že správně to cinkne jen v sazbě procent šedesát?! Tu máš, čerte, soudní ličení! Veřejné, správně mediálně pokryté, směšné, iritující.

 

V žádném případě se tady nechci Víta Bárty a jeho partaje zastávat. Pozitvní na celé této kause však je, že nechtíc ukázala praktiky naší politické scény v plné nahotě.

 

V první řadě prostě neodhadl míru rozkrádání. Za jeho sazbu korupční nadhodnoty se lobbista ani nenamáhá zvednout ze židle. To se mu stalo osudné na ministerstvu dopravy a rozjelo kampaň vrcholící v současné době. Zlodějové přisátí na státním penězovodu prostě snížení svých výdělků jen tak nepřipustí. Jediné co je drží na uzdě je strach z medializace. Při stále rostoucí frustraci obyvatelstva by se totiž klidně mohlo stát, že nějaký státní zástupce či soudce nevydrží tlak veřejnosti a místo klasického zametení pod koberec, dotáhne některou evidentní korupční kauzu až do zamřížovaného cíle pro zúčastněné. Zatím je to sice hodně nepravděpodobné, ale kdo ví jaký kalibr ještě archiv ABL skrývá?

 

Tak se udělala z party zvané Věci veřejné ještě větší banda šašků než ve skutečnosti jsou. Čím se liší koktající Radek John, odvolávající co včera odvolal od stejně blekotajících Grossů, Špidlů, Topolánků a mistra nekompromisních “možná” Petra Nečase? Čím se liší neustále nové a nové požadavky na programové cíle a personálie vlády ČR od časů lidoveckého velmistra podrazu Luxe, mazaného Pilipa či Honzy “Spacáka” Rumla? Jak se liší jejich “panamští” sponzoři od Lájoše Bácze, který posílal zlaťáky dokonce ze záhrobí, Pepy z Hongkongu nebo podobně křišťálově čistých peněz? Čím se liší jejich předvolební sliby od stejně pojatých lží Kalouskovy partaje? Čím se liší jejich buranské vystupování a vzájemné půtky od Ráthových slovních průjmů, Paroubkových uraženeckých plivanců či zrůdných komplimentů soudruha Filipa nebo soudružky Semelové na adresu masových vrahů Kim-Čong-Ila či Gottwalda? Čím se liší jejich bezkoncepční naivní plány od reálných rámců kolovrátkového mentora Bohuslava Sobotky?

 

Vážení přátelé, ano! Není to v lidech. Problém je v systému. V nastavení parametrů, podle kterých zde musíme žít. V zákonech, které nařizují jedné skupině obyvatel dělat celý život dojné krávy několika vyvoleným, kteří jsou navíc nepostižitelní a nedoknutelní. V zákonech, které neumožňují relevantní obranu proti těmto parazitům. V zákonech, které naprosto pokřivily významy slov rovnost šancí, volný trh, svoboda. V zákonech, které generují jen další a další stohy vyhlášek, regulací, tisíce zbytečných úředníků a gigantické korupční příležitosti.

 

Pokud chceme opravdu změnu, nesmíme spoléhat na dalšího mesiáše Bártu, ba dokonce ani Fischera, Švejnara či podobné figurky z temných zákoutí lobbystického chléva. Požadujme jediné: totální omezení státu a s tím spojené razantní žeštíhlení jeho aparátu a zprůhlednění zákonné i daňové džungle. To je jediná cesta jak zabránit současné oligarchii v její nekončící beztrestné zlodějské korupční jízdě. Můžeme se bránit jen neustálým a silným veřejným tlakem, stálým poukazováním na viníky, neřešené problémy a kauzy. Každá kapka, která pomůže naplnit pohár touhy po slušné společnosti má svůj význam.

 

I sporné odposlechy, kterými nás média denně zásobují. Věřme, že ačkoliv, poučeni režimem Velkého bratra, máme vrozený poplašný signál při každé podobné “duchovní seanci”, napomohou alespoň k tomu, že si místní “bossové” zajedou navzájem do vlasů a špína, kterou po sobě začnou házet v panické hrůze zbabělců je nakonec smete na dno žumpy, kam dávno patří. Pokud si to však necháme líbit s ohnutým hřbetem a pivními kecy za zavřenými dveřmi našich domovů, je docela brzy chvíle, kdy na tom dně skončíme místo nich.

 

 

Autor: Karel Kříž | čtvrtek 5.4.2012 8:43 | karma článku: 36,86 | přečteno: 2313x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Roma Pride: A na co jsou vlastně hrdí?

V neděli 28. 10. 2018, tedy v den oslav 100. výročí založení ČSR, je v Praze naplánován Pochod romské hrdosti – Roma Pride. Celá událost má již nyní velké mediální pokrytí, nemůžete si jí nevšimnout.

24.10.2018 v 17:48 | Karma: 42,91 | Přečteno: 2347x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Nuda Václava Moravce: Vyčpělý sebestředný narcis by měl odejít

Jako "homo politicus" sleduji televizní politické debaty již od dob Otty Černého a Zuzany Bubílkové. Tedy sem tam shlédnu i současnou produkci ČT a jiných televizí v tomto oboru.

17.10.2018 v 17:04 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Bůh chraň Donalda Trumpa!

Pro všechny mentální bolševiky, pro různé vítače, sluníčkáře, ochranáře sexuálních úchylek, genderové aktivisty, dobrosery a všeobecně celou tu neomarxistickou sebranku nového věku bylo vítězství Donalda Trumpa ...

9.7.2018 v 8:08 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Humanitární bombarďák Trump a medvídek Pú .. tin?

Tak prý nám někdo v Sýrii natočil videjko o chemickém útoku, dal ho na youtube a vyvolal tím málem třetí světovou válku.

16.4.2018 v 7:50 | Karma: 23,77 | Přečteno: 1241x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Když vládnou komunističtí fízli a estébáci

Mysleli jste si, že jsme sametovou fraškou v roce 1989 postoupili blíže ke svobodné "kapitalistické" společnosti? Tak snad už dnes máme dostatek důkazů, že tedy ani omylem.

10.4.2018 v 10:43 | Karma: 33,50 | Přečteno: 1351x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Bude presidentem ČR zbabělec, komunista nebo narcis?

Už podruhé volíme presidenta přímo. Už podruhé je seznam kandidátů žalostné počtení.Už podruhé chybí osobnost, pro kterou by bylo hodné bojovat, pro kterou dříve muži chodili do vražedných bitev, pro kterou by se dalo dýchat,

13.1.2018 v 10:51 | Karma: 27,51 | Přečteno: 2336x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Betonové vánoce

Tak nevím. Prý se nemusíme ničeho bát, multikulturní obohacení probíhá dobře, integrace jiných kultur se daří, Evropa může jásat, neboť její důchodový účet je zachráněn, miliony imigrantů se už brzy zapojí do pracovního procesu

6.12.2017 v 8:45 | Karma: 40,60 | Přečteno: 1739x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Co nás čeká po těchto dalších "osudových" volbách?

Tak se nám opět přiblížily další parlamentní volby a nejčastější poznámka z řad pravicově naladěných voličů znovu zní: Není koho volit. Bohužel.

17.10.2017 v 18:00 | Karma: 32,20 | Přečteno: 1342x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Jsme už dostatečně semknutí, frau Merkel?

Kolik litrů původní evropské krve ještě musí být prolito, kolik "zdivočelých" dodávek musí ještě zmasakrovat bezbranné chodce na vycházce, kolik bílých krků musí být ještě v Evropě podřezáno,

6.6.2017 v 10:25 | Karma: 39,66 | Přečteno: 1802x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Když (politická) žumpa vyteče na povrch

Poslední dobou si soudný člověk musí klást otázku, zdali má česká politická žumpa vůbec nějaké dno.

19.5.2017 v 8:38 | Karma: 33,57 | Přečteno: 1385x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Když byli otroky černoši, bylo to amorální. Dnes se dělají otroci z bílých a je to dobro

Bohužel jsem nucen konstatovat, že současná podoba multikulturního eurosocialismu se stala snad ještě ještě horší než režim vládnoucí bolševické sebranky před rokem 1989. V čem spočívá její zákeřnost?

10.4.2017 v 9:49 | Karma: 39,17 | Přečteno: 2036x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Babišova venkovská hospoda

Jak by asi vypadala taková malá hospůdka na vesnici kdyby se vedla podle podnikatelského vzoru nejpoctivějšího ze všech spasitelů konkurenčního prostředí a ministra financí Andreje Babiše?

7.4.2017 v 8:14 | Karma: 39,91 | Přečteno: 2505x | Diskuse| Ekonomika

Karel Kříž

Když vláda "ojebává" celý národ a demokratická většina by ji přesto znovu volila

Vypůjčil jsem si do titulku expresivní výraz zoufalce Bohuše Sobotky, který se v honbě za ubývajícími hlasy sockomunistických voličů tentokráte otočil do role ztrumpovatěle nekorektního drsňáka, ve které působí ještě komičtěji ...

13.2.2017 v 9:17 | Karma: 39,33 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Je Donald Trump americký Zeman, Babiš ... nebo Putin?

Podle mého názoru ani náhodou. Možná je to klišé mainstreamových novinářů, kteří po sobě opakují "odborné analýzy" mluvících hlav v ČT či zbožné přání, které je otcem myšlenky, některých úderníků politické scény.

16.11.2016 v 15:54 | Karma: 33,63 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Rozdivočelá země

Přídavné jméno v titulku budiž pochopeno jako složenina slov rozdělená a zdivočelá. Lepší příměr k současné společenské situaci v naší vlasti mne totiž nenapadá.

31.10.2016 v 17:27 | Karma: 33,61 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz