Vždy připraven! Vzorný pionýr Bohuslav Sobotka

21. 12. 2010 8:03:00
Jako supi kroužící nad mršinou se jeví v kontextu siláckých gest i slov Sobotkovi soudruzi z Lidového domu. Sociální demokracie procitá z halucinogenní léčby Paroubkem pomocí další dávky drogy jménem moc a prachy. Dealeři z pražského magistrátu jim dali šňupnout a hned je pod oranžovými vlajkami veseleji.

Co se tedy nevydat na pořádný trip. V senátních lavicích už se štěchá dle socialistických not, tak proč by se nemohlo i v poslanecké sněmovně či v Kramářově vile? Vždyť v případě omezení poslanecké imunity se to parádně povedlo.Za stranu, za lidi! Hurá do boje!

Poloskoropředseda Sobotka je připraven. Vláda padne a on bude jednat. Tedy vyjednávat. O čem? Zatím jen o rozdělení koryt. To chvíli potrvá. Když se zadaří, dostane politické krytí rozkrádání státního rozpočtu oranžový háv a rudými a bleděmodrými proužky. Bohuslav bude hrdina, vzorný pionýr, který to dotáhl hodně daleko. Dokázal otočit státní penězovod opět směrem do bezedné žumpy v Altnerhouse. Stamilióny vydané na Tvrdíkovu megašou konečně najdou své opodstatnění. Volební vítězství bude završeno a spisovatelka Paroubková bude muset rychle napsat druhý díl svého intelektuálního bestselleru s vysvětlujícími vsuvkami.

Bůh s námi.

PS: Zcela vážně. Myslím, že vláda dnes nepadne. Ačkoliv se VV zatím ve vysoké politice chovají malinko jako slůně v procelánu, určitě vidí do jaké pasti by se dostali. Upřímně, nejsem nijak nadšen celkovým vyzněním vlády 118, ale co by nás čekalo pod vedením populistických demagogů z ČSSD opřených o soudruhy revolucionáře z ulice Politických vězňů snad nepřeji ani obyčejným lidem z Paroubkových estrád.

Autor: Karel Kříž | úterý 21.12.2010 8:03 | karma článku: 38.70 | přečteno: 3762x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 162 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 200 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 606 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
VIP
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4865

Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...