Těžké dny Petry P.

16. 05. 2010 11:33:53
Mediálně nejznámější česká nemilenka, následně pak manželka a matka se zlobí. Česká televize ji pozvala do Otázek Václava Moravce. Natěšená životní partnerka nejlepšího diskutéra v zemi a přilehlém vesmíru již pilovala s Dimunem a Tvrdíkem přesvědčivé odpovědi pro obyčejné lidi, když najednou přišel šok. Velitel Modrého týmu Ivan “Íčko” Langer natáhl svůj mafiánský pařát a zřejmě pod pohrůžkou zastřelení, utopení a šibenice pro celé vedení ČT si vydupal zrušení plánované interesantní diskuse, kde soudružka přítelkyně předsedissimová měla dokázat prostému lidu koliko epochálních myšlenek již dokázala načerpat ze sexymozku svého manžela.

ateo.cz

Paní Petra je však bojovnice a nikdy nic nevzdává. Se stejným odhodláním, jakým pomáhá své milované sociální demokracii plánovaným rodičovstvím a štrykováním růžovoučkých svetříků utřela modrou špínu na svém blogu. Po stěžejním díle “Óda na manžela”, následovaným neméně hodnotnými články “Za sexymozkem si stojím” či “Můj muž je titán”, si tentokráte pohrála s komunálně ironickou satirou pod názvem “Jeden den Ivana Stalinoviče L.”

Nechci zde hodnotit uměleckou stránku tvorby paní spisovatelky a PR oddělení Lidového domu. Pominu také hysterickou reakci Petra Dimuna, který rozdmýchává teorii mafiánského komplotu aniž by zřejmě pochopil psaný text ve vyjádření České televize, kde bylo jasně sděleno, že plánovaný formát diskuse o ženách politiků nebylo možno uskutečnit z důvodu odmítnutí účasti paní Nečasové či paní Luxové, jejichž potřeba mediálního zviditelňování asi není tak silná jako u první dámy ČSSD. Nicméně jeho oficiální tiskové prohlášení a poslední blog paní Paroubkové II. mají myšlenkově hodně společného.

Obyčejný člověk si má z jejich sdělení odnést pocit, že Ivan Langer je gauner, který se neštítí žádných podlých praktik a podpásových ataků, které mají za cíl dehonestovat záslužnou sociálně potřebnou práci titána české politiky a jeho sociálně vyvážené rodiny. Navíc pomocí rozsáhlé sítě konfidentů ovládá zlá pravicová média, která mu za mrzký peníz nadšeně přizvukují a dokonce se neštítí publikovat nehezké fotografie či urážlivé články, reportáže, kanikatury i blogy. Ze zálohy pak tyto nečestné, nesportovní a současné ČSSD Mirků Dušínů naprosto vzdálené praktiky podporují Kubice, Schwarzenberg, John, Zeman, Ďuričko a Mrázek in memoriam.

Opravdu si však nejsem jist, zda paní Petra svými činy a slohovými pracemi rudooranžové věci pomáhá či spíše škodí. Jistě. Najdou se i tací, kteří uvěří v desetimetrový skok malajského tygra s tělem dvacetiletého jinocha pro slunečník, možná i tací, kteří věří, že sexymozek je daleko více než moc, prachy a pohodlný život báječně vydělávající tlumočnice, snad i jiní, kteří potvrdí tezi o titánovi Jirkovi a mravenečku Miloši Zemanovi.

Avšak urážet Alexandra Solženicyna a jeho Jeden den Ivana Denisoviče, kde autor popisuje prožité hrůzy v komunistickém koncetráku je opravdu vrchol a naprostá ztráta soudnosti autorky parafrázovaného textu, který horko těžko splňuje požadavky slohového cvičení žáka páté obecné. A to ještě možná na speciální škole. Pokud “Óda” byla celkem legrace, “Sexymozek” a “Titán” trapnost, pro “Ivana Stalinoviče” nemám prostě pojmenování. Nejhorší však je, že Petra P. i přes křečovitou snahu o jakýsi těžce uchopitelný humor myslí všechny tyto osvěty zjevně naprosto vážně a je bezvýhradně přesvědčena správnosti konání svého i manželova.

Chtěl bych tímto paní Paroubkové vzkázat:

Chápu, že se vám líbilo v Řecku, a že jste tam jistě načerpala mnoho pozoruhodných sociálních myšlenek. Možná jste se tam opravdu obrátila na levicovou víru parazitického života v prostředí ožebračování produktivního obyvatelstva, které svými daňovými odvody má pod hrozbou mnohaletého kriminálu za povinnost plnit igelitky strýčků Viků, podporovat nákupy luxusních bytů z poslaneckých náhrad, přispívat na báječné akciové obchody bývalých koloťuků či pomocí přerozdělovacích formulek uplácet voličskou základnu strany vašeho muže a jemu ideologicky spřízněné. Vězte však, že tyto peníze musí nejdříve někdo poctivě vydělat a samy se nikde nevylíhnou.

Právě tuto socialisticky bolestnou pravdu pocítili nyní v onom Řecku, právě stejnou pravdu bychom stejně pocítili velmi brzy i zde, pokud by se populisticko demagogické teze vašeho manžela podobně nekriticky uváděly v život u nás. Uspokojuje mne však pocit, že vaše hloupé texty odradí od volby inženýrů socilálního státu v tiché koalici ČSSD a KSČ(m) více obyčejných občanů než podobné nesmysly v podání stratégů sociálně demokratické volební kampaně. Čest vaší autorské práci!

Autor: Karel Kříž | neděle 16.5.2010 11:33 | karma článku: 44.61 | přečteno: 6027x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 8.37 | Přečteno: 249 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 313 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 18.06 | Přečteno: 346 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
VIP
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4865

Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...